Roses ha estalviat 23.242 euros en el darrer any amb la posada en funcionament de diverses mesures d'estalvi energètic. A banda de reduir el cost que genera el manteniment, Roses està optimitzant la instal·lació fent convenis amb els pobles veïns per tal que la utilitzin.

Un sistema de radiació ultraviolada per a la desinfecció de l'aigua, la instal·lació de plaques solars al sostre i una manta tèrmcia per als vasos de la piscina són les tres mesures que han permès generar aquest estalvi econòmic.

En el consum de gas, en metres cúbics, s'ha reduït un 9 % respecte al 2012, mentre que en electricitat, en KWh, s'ha reduït un 6 %. L'Ajuntament destaca que comparant amb el 2010, la reducció arriba al 30 % en gas i el 17 % en electricitat.

L'objectiu, segons l'Ajuntament, és "avançar cap a un equipament cada cop més sostenible econòmicament i mediambientalment, atenent en tot moment el confort i servei dels usuaris". A banda dels estalvis en costos de manteniment i estalvi energètic, s'han arribat a acords amb diverses poblacions a les quals s'ofereixen descomptes per l'ús de la piscina.

Figueres, Roses i l'Escala són les tres poblacions a la comarca amb piscina climatitzada.