L'Ajuntament de Figueres ha iniciat la neteja de la vegetació que ocupa l'espai de l'aqüeducte del castell de Sant Ferran, que passa a banda i banda de l'autopista. La mesura consisteix a eliminar la que està afectant la part d'estructura d'aquestes antigues arcades.

La intervenció, que s'ha fet a través d'un acord amb la subdelegació de Defensa, la impulsa l'Ajuntament. L'objectiu és suprimir la figuera, que és molt perjudicial perquè creix als murs i als sostres de l'estructura. La resta de la vegetació està formada per ullastres, esbarzers o arç blanc. A més, s'ha acordat també amb Incasòl netejar uns altres terrenys que estan a l'altra banda de l'autopista. El tractament consisteix a desbrossar l'herba i el matoll així com triturar el brancatge de la resta que hi creix.

Més mesures a l'entorn

L'equip de Govern recorda que aquesta mesura s'afegeix a les que ja s'han fet a la zona i que passen per restriccions al trànsit rodat i a l'abocament de residus als glacis i a l'entorn de la fortalesa. Els treballs els estan realitzant diversos operaris del Pla d'Ocupació.