El jutge ha enviat a presó un home que va matar un petit traficant en un pis d'Empuriabrava (Alt Empordà) el gener del 2010. El cas s'ha pogut resoldre quatre anys després perquè el detingut complia una altra condemna a França i ara les autoritats d'aquest país l'han entregat. El crim va tenir lloc a dins d'un apartament de la zona Gran Reserva de la marina. L'acusat, un tunisià de 39 anys, va anar-hi a comprar droga, es va barallar amb la víctima i el va cosir a ganivetades. Després, va llançar l'arma a la cisterna del lavabo i va fugir. Ahir el detingut va passar davant del jutjat de Figueres que porta el cas, on es va negar a declarar. Se li imputa un delicte d'homicidi amb abús de superioritat.

El crim va tenir lloc el 21 de gener del 2010. Aquella nit, Kamel Hosni, un tunisià de 39 anys resident a França, va anar en cotxe fins a Empuriabrava acompanyat de la seva parella amb intenció de comprar-hi droga. L'acusat va trucar la víctima, un petit traficant de la zona, i van quedar de trobar-se a l'apartament d'aquest darrer, un petit pis situat al sector Gran Reserva.

La noia es va quedar a dins del vehicle i Hosni va entrar al pis per fer-hi l'intercanvi. Un cop a dins, tot i que no se saben els detalls exactes, acusat i víctima es van barallar. Durant la disputa, el tunisià va atacar l'altre home i el va cosir a ganivetades.

En total, li va clavar l'arma fins a tretze vegades. Una de les ganivetades va afectar de ple la vena femoral i la víctima va morir dessagnada a l'interior mateix de l'apartament. L'home, de procedència marroquina, era conegut a la zona per regentar una carnisseria locutori i feia aproximadament un any que residia a Empuriabrava. Quan el van matar, tenia dona i dos fills (un nena de 12 anys i un nen d'11).

El seu cadàver es va localitzar poca estona després. La víctima vivia amb un company de pis i, quan aquest va tornar a l'apartament, es va trobar amb el cos sense vida de l'altre estès enmig del menjador.

El ganivet, a la cisterna del lavabo

Els Mossos d'Esquadra van començar a investigar el cas. Des d'un primer moment, ja va quedar clar que a l'interior de l'apartament s'hi havia produït una baralla, perquè hi havia tot de vidres trencats pel terra. Durant la inspecció del pis, els agents també van localitzar el ganivet amagat dins la cisterna del lavabo i van recollir mostres de diverses taques de sang que hi havia a l'apartament.

Precisament, aquestes proves i les declaracions dels testimonis van ser clau per identificar l'autor del crim. Per una banda, quan Hosni va baixar al carrer i va pujar al cotxe, la seva companya va poder veure perfectament que tenia la mà ensangonada (s'hi havia fet un tall durant la baralla). I per l'altra, el company del pis que va descobrir el cadàver, va veure la parella marxar amb un cotxe de matrícula estrangera.

Amb les proves d'ADN obtingudes a través de l'anàlisi de la sang que hi havia al pis i les empremtes del ganivet, pocs mesos després els mossos no van tenir cap mena de dubte que el tunisià havia comès el crim. Aleshores era el maig del 2010. Els agents van demanar ajuda a la policia francesa i no va costar gaire localitzar Kamil Hosni.

De fet, el sospitós ja estava entre reixes. Complia una condemna a Bordeus per un delicte de tràfic de drogues. Aquesta no era la primera vegada que estava a presó per aquests delictes. El 2003, un tribunal d'Itàlia també l'havia condemnat.

Entregat a Irún

Ara, un cop ha acabat la condemna al país veí, la policia francesa l'ha entregat perquè respongui del crim. Se'l va traslladar fins al pas fronterer d'Irún i, des d'aquí, a les comarques gironines. Ahir, Kamil Hosni va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció Número 4 de Figueres, que és qui instrueix el crim d'Empuriabrava.

Durant la compareixença, el tunisià es va negar a declarar. El jutge, però, atenent la petició del fiscal, el va enviar a presó per un delicte d'homicidi amb els agreujants d'abús de superioritat i aprofitament del lloc (perquè, quan va matar el traficant, estaven tots dos sols a l'interior del pis).

Ara, Kamil Hosni ja es troba empresonat a les comarques gironines, en espera del judici. El cas es jutjarà a l'Audiència de Girona per la via del jurat popular.