L'Ajuntament de l'Escala va recaptar el 2013 605.000 euros més del previst en plusvàlues i tanca ?l'any amb un superàvit d'1,2 milions d'euros. L'endeutament se situa en el 46,28%, un 38,5% per sota del que estava fa set anys.

L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, ha remarcat que en els darrers anys s'ha aplicat un "rigor pressupostari" que ha permès a l'Ajuntament continuar "exercint de motor econòmic en moments de màxima dificultat". S'ha aplicat una política de contenció de la despesa i això, sumat a un increment dels ingressos que s'havien previst a l'hora de pressupostar, ha permès millorar les previsions de tancament de l'any.

En la reducció de la despesa, l'Ajuntament destaca el capítol de persona que s'ha reduït 140.000 euros. I en el d'ingressos, les plusvàlues i també els permisos d'obres que han estat 37.000 euros per sobre del que tenien previst.

Les inversions s'han finançat en els darrers dos anys sense recórrer al crèdit que s'ha reduït des del 2006 dels 12,2 milions als 8,6 i ha permès anar reduint l'endeutament. El tancament amb superàvit ha fet possible complir els indicadors que marca l'estricta llei d'estabilitat pressupostària.