L'Ajuntament de Roses ha aprovat un pla econòmic financer que farà arribar a l'Estat per tal que se'ls permeti contractar sis agents de la policia local. Les restriccions de la llei estatal per contractar personal i diverses baixes per jubilacions els han deixat el cos en una situació complicada per falta de recursos humans. Des del govern municipal critiquen que la llei els impedeix fins i tot cobrir les baixes encara que les finances municipals estiguin sanejades. En el pla econòmic justifiquen que tenen capacitat per afrontar les contractacions.

Al mateix ple on es donava compte de la liquidació del pressupost de l'any passat amb un superàvit de 3,1 milions d'euros, s'aprovava el pla econòmic financer que inclou la dotació pressupostària per fer front a l'aprovació de l'oferta pública d'ocupació per cobrir les baixes d'una plaça de sargent, una de caporal i quatre agents de la policia local. Son les sis persones que necessiten per poder dotar dels serveis humans necessaris la plantilla de la Policia Local on s'han anat produint les diverses baixes. En situacions normals s'haurienn anat cobrint, però la limitació a la qual obliga l'Estat els ha deixat al límit.

L'alcaldessa, Montse Mindan, va voler incidir en això recordant que la llei prohibeix als ajuntaments amb superàvit superar la despesa de l'any anterior i a destinar els diners a eixugar els crèdits. Per això el pressupost de 2013 no pot superar la inversió del 2012 i tampoc els permet contractar personal. Per Mindan, aquesta restricció "és una espasa de Dàmocles" perquè ni tan sols permet cobrir les jubilacions o excedències. Remarcava que la llei "s'ha fet especialment punyent amb la policia local" on els falten sis persones. Per això, va dir l'alcaldessa de Roses, "el que fem és enviar al ministeri el pla econòmic financer perquè sàpiga que tenim capacitat per contractar".

En la liquidació del pressupost i tal com ja va informar dissabte Diari de Girona, es va posar de manifest la situació dels comptes municipals. El regidor d'Hisenda, Manel Escobar, va aportar les principals dades, entre les quals destaca el superàvit i el pagament a menys de trenta dies.