L'antic convent de Ca les Monges de l'Escala ha desaparegut després que hagin finalitzat els treballs d'enderroc que ha portat a terme l'Ajuntament. Mentre han durat, les obres han suscitat expectació entre els veïns per veure com tiraven a terra un emblemàtic edifici del qual ha quedat únicament un arbre que presideix un solar de dos mil metres quadrats que s'utilitzarà com a aparcament. L'Ajuntament prepara una exposició sobre Ca les Monges per la Festa Major.

Són molts els escalencs que recorden quan de petits eren les monges que els cuidaven. Altres van fer alguns dels cursos de l'antic EGB quan el col·legi d'aquella època es va saturar i necessitaven aules. Els escolars dels últims cursos havien ocupat part de l'edifici durant un temps, fins que es va ampliar l'actual centre. A les instal"lacions també s'hi situava un dels punts per anar a votar durant les eleccions, s'hi feia missa o hi havia Càritas. Inicialment pertanyia a una comunitat de monges que en marxar el van cedir al Bisbat que des de llavors el va gestionar. Els nens van tornar a ocupar part de l'immoble quan es va decidir llogar un espai per ubicar-hi la llar d'infants Ballmanetes traslladada l'any passat a un nou edifici. Les múltiples funcions i la seva situació, al cor de la població l'han convertit en un dels edificis emblemàtics. Per això era habitual veure curiosos gravant i prenent imatges de l'enderroc que han estat reproduint durant dies a les xarxes socials. L'Ajuntament recollirà la història d'aquest espai en l'exposició que espera estrenar al setembre i on es podrà conèixer el passat del que ja ha desaparegut.

En una illa de carrers amb entrada per l'avinguda Ave Maria i el carrer la Torre, l'Ajuntament va decidir comprar-lo al Bisbat per 28.750 euros l'any durant 25 anys amb un cost final de 714.250 euros. A més, el Bisbat es queda la titularitat d'un edifici al carrer del Port, 55. Es considera que disposar d'un solar de dos mil metres quadrats en aquest punt de la població és molt important. Es va decidir tirar a terra pel mal estat del conjunt de l'immoble, que havia patit problemes en algunes parts importants com aluminosi.

Per aquest estiu han informat que s'adequarà com a aparcament amb places de zona blava de pagament durant la temporada turística. Això suposarà incrementar-les en un punt molt proper al principal espai comercial del centre històric. Més endavant s'estudiaran els usos i si s'hi afegeix algun equipament. De ca les Montse només en quedarrà l'arbre que s'ha preservat en un punt del nou solar.