Un nou regidor de l'Ajuntament de Roses ha presentat la dimissió, David Beltran, que també abandona la militància i té previst tornar l'acta de regidor. És el novè que renúncia des de les passades eleccions i el cinquè en les últimes tres setmanes després de Francisco Martínez -que es manté vinculat al grup- i tres que passen al grup mixt -Francis Martín, Paqui Guijarro i Carles Ferrer-. El PSC encara té dues renúncies per substituir.

El 3 de febrer l'agrupació local comunicava que "donava per tancada la crisi interna" amb una executiva renovada on David Beltran havia estat escollit primer secretari i que pensaven fer un clar gir cap a la defensa de les polítiques d'esquerra i recuperar el contacte amb la ciutadania. Dos mesos després cinc persones han abandonat el grup, el darrer, David Beltran. La decisió l'ha pres "atès tots els fets dels darrers mesos dintre de l'Agrupació Socialista de Roses i que ha afectat el Grup Municipal PSC-PM també, així com la direcció que ha pres el PSC en l'àmbit nacional". Això, sumat a nous reptes professionals, l'ha fet dimitir de primer secretari de l'agrupació i donar-se de baixa de la militància del partit. Respecte l'acta de regidor, diu que la "decisió summament difícil i reflexionada" ha estat de tornar-la al partit. El regidor també ha volgut manifestar que el seu pas per l'Ajuntament ha estat "enriquidor en tots els aspectes, tant pels negatius com pels aspectes positius".

David Beltran va entrar a l'Ajuntament l'octubre de 2011 ?substituint Juanjo Viñuela que va renunciar. En aquest cas com Agustí Donat posteriorment no ho feien per divergències amb el grup. Sí en canvi la cap de llista Magda Casamitjana i Imm Carrión el desembre de 2011. Va deixar el partit, tot i que no era regidor, Carles Ferreira que anava a la llista. I dels cinc darrers, només en tres setmanes, només Francisco Martínez, ho va per motius professionals i es manté al grup.

Problemes per cobrir baixes

El partit ja tenia problemes per cobrir les dues últimes renúncies i havia de recórrer als dos últims de la llista, el que fa suposar que haurà de recórre a persones de fora la candidatura. A més, en aquest moment només els quedarà Jesús Mínguez, que va entrar al febrer substituint Imma Carrión com a representant del grup.