La veritat és que havia decidit deixar-ho córrer. Deu ser una boutade, vaig pensar, una broma-burla destinada als tafaners del Facebook. Però ara, en veure que potser després d'haver generat alguns comentaris la informació ha esta modificada, no em puc estar de comentar l'anècdota.

Tot va començar quan un amic em truca i em diu: ¿Has visto el perfil en el face de...? (Es tractava d'un polític d'abast figuerenc i comarcal). Encuriosit em connecto a la xarxa i a la pestanya "Busca personas, lugares y cosas" escric el seu nom. Efectivament, com ja m'havia avisat el comunicador, l'ínclit personatge apareix amb unes definicions segons les quals viu a Girona (!), ha estudiat a la "INFOUAB" (!!) i ha treballat a TrainStation (!!!). Renoi, sí que estàvem enganyats tots els figuerencs i empordanesos amb aquest ocult currículum formatiu i competencial del nostre regidor i conseller.

Però, com que hi havia alguna cosa que no em quadrava, segueixo la petita recerca i què em trobo? Doncs què, és clar, el pompós centre educatiu INFOUAB no és sinó la pàgina web d'informació de la Universitat Autònoma de Barcelona i que la internacional empresa TrainStation no és res més que "The best online game on rails", és a dir un joc "for free and take a tour through the entire history of railways with the best online railway simulation". (Perdonin, els he copiat literalment el que diu el Google, o sigui, més o menys, un joc per poder fer un volt on line per la història dels ferrocarrils). A propòsit de la seva residència a Girona, per més que sorprenent, res a dir perquè Figueres ja ha tingut inclús alcalde amb veïnatge aliè a la població sota el seu comandament.

Comprendran doncs, benvolguts lectors, que no m'ho prengués seriosament perquè en cas contrari ens trobaríem, sinó amb una mofa envers la ciutadania, potser en quelcom més greu: una mentida, perquè no hem d'oblidar que, per més que es pugui considerar el Facebook una qüestió privada, tota la informació facilitada amb caràcter "público" (la bola del món) i per un personatge públic, passa a ser de domini general.

Però avui, en tornar repetir les passes de l'altre dia a la xarxa, he tornat quedar-me sorprès: han desaparegut les informacions ressenyades referides a les seves estrambòtiques formació acadèmica i experiència laboral de les quals ara res no es diu, i s'ha modificat el lloc de residència que passa a ser la capital alt empordanesa. És per això que, com els deia al principi, en veure aquests sobtats canvis no m'he pogut estar de comentar-ho a l'hora que se m'acudeix preguntar, què ha passat? Ens trobàvem amb una broma o amb un intent d'engany?

Encara que, en qualsevol cas, potser res no importa: d'una banda estem acostumats que molts polítics es riguin de nosaltres o que de la vicepresidència de la Gencat.cat en avall ens puguin enganyar i no dimiteixin.