El veí del Far d'Empordà acusat de seduir la fillastra quan tenia 12 anys per aconseguir que accedís a mantenir relacions sexuals amb ell ha assegurat que la nena s'ho va inventar per separar-lo de la mare. Alfonso F. B. ha negat les acusacions i ha afirmat que la nena actua per "despit". Segons l'acusat, el febrer del 2013 la nena, despullada, se li va tirar a sobre i quan ell la va rebutjar li va prometre que se'n penediria. La nena, en canvi, ha afirmat que l'home la va seduir i hi va mantenir una relació sentimental durant dos anys. La fiscal ha rebaixat la petició inicial de 12 anys de presó i demana que el condemnin a 5 anys i 1 dia per un delicte continuat d'abús sexual a menor de 13 anys.

L'acusat, Alfonso F. B., ha assegurat que la víctima s'ho inventa tot. Segons la seva versió, la nena sentia odi cap a la seva mare i es va inventar totes les acusacions per trencar el matrimoni. El processat ha assegurat que "no en sabia res" de les cartes d'amor incorporades al cas que la nena li havia escrit, però sí que ha explicat que el febrer del 2013, mentre ell estava al sofà, la noia -que aleshores tenia 13 anys- va baixar despullada i se li va tirar a sobre. "La vaig rebutjar i em va dir que me'n penediria", ha detallat.

Alfonso F. B. ha negat que seduís a la nena quan tenia 12 anys. L'home ha explicat que després de casar-se amb la mare de la víctima, la dona va portar la nena des de Colòmbia. "Ella se sentia molt sola i deia que no l'estimava ningú, jo l'abraçava i li deia que sí que l'estimava", ha explicat l'home que creu que, arran d'aquestes mostres d'afecte, la nena va "malinterpretar" la situació i es va imaginar una relació sentimental.

La noia, en canvi, ha assegurat que el seu padrastre la va seduir dient-li que no la veia com una nena, sinó com una dona, que s'havia enamorat d'ella i comprant-li coses que volia. "Era una relació estranya, al principi només m'agradava però al final em vaig enamorar", ha relatat la víctima. La menor ha explicat que al principi, quan ella tenia 12 anys, es limitaven a fer-se petons i tocaments però amb el temps, quan ja havia fet els 13, van començar les relacions sexuals.

"Sempre eren consentides, mai em va obligar a res", ha assegurat la noia que diu que hi va haver penetracions en dues ocasions. Aleshores, però, la seva mare li va interceptar les cartes on declarava el seu amor cap al padrastre i, a base de preguntes, va acabar confessant que tenien una relació paral·lela.

Rebaixa de petició

Inicialment, la fiscal qualificava els fets com un delicte continuat d'abús sexual a menor de 13 anys amb accés carnal i també com un delicte continuat d'abús sexual amb accés carnal a persona major de 13 anys però menor de 16 i demanava que els condemnessin a 12 anys de presó. A més, també sol·licitava que un cop hagi complert la pena de presó, li imposin 5 anys de llibertat vigilada.

Finalment, ha rebaixat la petició a 5 anys i 1 dia de presó per un delicte continuat d'abús sexual a menor de 13 anys perquè conclou que no ha quedat provat que hi hagués penetració abans que la nena complís els 13 anys. Tot i això, la fiscal creu que s'ha acreditat que, abusant de la confiança que la nena li tenia, l'home adult "la va endolcir i la va enlluernar i va aconseguir així que la menor establís una relació amb ell impròpia a la seva edat".

L'acusació pública vol que l'acusat no es pugui apropar a menys de 80 metres de la víctima, de casa seva, del centre escolar o del seu lloc de feina durant 10 anys. En matèria de responsabilitat civil demana que Alfonso F. B. indemnitzi la nena amb 30.000 euros.

La defensa, en canvi, demana que l'absolguin perquè sosté que no ha quedat provada cap de les acusacions i, per contra, ha quedat demostrat que la nena va actuar "per despit, amb ànim de venjança" perquè va idear una fantasia d'enamorament amb el seu padrastre i, quan ell la va rebutjar, es va voler venjar. El cas, que s'ha jutjat aquest dimecres a la secció tercera de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.