L'Ajuntament de Roses ha posat en servei 284 places de zona blava, a un euro l'hora i fins al 30 de setembre. Són les mateixes places que la passada temporada, tot i que serà gratuïta als migdies en dues zones, i en una d'elles també els diumenges i festius.

L'avinguda de Rhode, en el seu tram entre el carrer Lluís ?Com?panys i avinguda Jaume I són la zona 1. La zona 2 està formada per l'avinguda Jaume I, l'avinguda Mare de Déu de Montserrat (entre Jaume i plaça Llevant) i la plaça Frederic Rahola. La darrera és la de l'aparcament del mercat municipal.

La segona passarà a ser gratuïta els migdies de dilluns a dissabte entre dos quarts de dues del migdia i les quatre de la tarda, mentre els diumenges i festius és d'estacionament lliure durant tot el dia. La zona 3, per la seva banda, també incorpora aquesta gratuïtat als migdies cada dia de la setmana. La zona 1, en canvi, serà de pagament cada dia de deu del matí a vuit del vespre.

La zona blava es va començar a aplicar com a prova pilot el 2011 i l'any següent es van ampliar les places fins les que hi ha actualment. S'espera, a més, construir un aparcament soterrat.