El Departament de Territori i Sostenibilitat està acabant el projecte de desdoblament del darrer tram pendent de la C-260 a Vilatenim. En els darrers mesos, la conselleria presidida per l'exalcalde, Santi Vila, ha estat realitzant prospeccions a la carretera per elaborar el document. També s'han fet negociacions amb l'Ajuntament amb l'objectiu d'incloure les seves peticions i mantenen que, tot i que fa més de vint anys que la intervenció està encallada, les obres s'iniciaran l'any vinent. L'actuació, segons van explicar fa uns mesos, estaria valorada en uns 11 milions d'euros. Una quantitat que inclouria el cost de l'obra i també el de les expropiacions que s'hi han de fer.

El tram, un dels grans pendents que té la ciutat, es converteix en un autèntic coll d'ampolla per als vehicles que van i vénen en direcció a Roses i Figueres especialment durant els mesos d'estiu. Tota la via fins a Roses està desdoblada i absorbeix un important volum de trànsit però aquest punt, a tocar de cases i en aquest terme del barri de Vilatenim, hi ha quedat enquistat. Fa anys que està sobre la taula i s'hi han presentat múltiples propostes. L'última que es va plantejar amb projecte estava valorada en uns 23 milions d'euros i es va anunciar quan Vila encara era alcalde. Fins i tot, una advocada i veïna afectada, Laura Vinuesa, va portar l'any passat la Generalitat al TSJC per reclamar danys i perjudicis pels més de 20 anys que fa que el projecte està encallat. Un fet que, segons demanda, li ha impedit fer cap actuació a casa seva per l'afectació de la zona a banda dels problemes personals que aquesta situació d'inseguretat jurídica comporta.

Finalment, el mes de setembre passat just quan el PP va portar al ple una moció reclamant la urgència de les obres, l'alcaldessa, Marta Felip, va anunciar que Territori s'havia compromès amb l'Ajuntament a desdoblar aquesta part de la via el 2015. La previsió era, a més, que el projecte esti?gués enllestit a principis d'aquest any i que s'hi incorporés la despesa prevista d'uns 11 milions d'euros als pressupostos de la Generalitat per a l'any vinent. Tot i que la intenció era tenir acabat el document al gener, des del Departament han assegurat que s'estan ultimant els detalls i que es preveu presentar-lo properament. Així ho va explicar també Felip al ple de dimarts passat, preguntada de nou pel PP. "En aquest desdoblament s'hi està treballant i, de fet, ja s'han fet prospeccions a la via. Serà una realitat aviat", va dir. L'alcaldessa, a més, va apuntar sobre la possibilitat que es fes algun tipus de donació de la via, que discorre en trama urbana però no va concretar-ne més detalls. Tampoc ho han fet des de Territori, que insisteixen que els terminis es mantenen i que el 2015 es començarà l'obra.