Ports de la Generalitat preveu adequar un dels molls de la infraestructura portuària a Roses per tal que hi puguin atracar vaixells de gran eslora: iots i megaiots. L'actuació de 300.00 euros es farà dins el pla d'inversions 2014-2017, que preveu una despesa d'1.380.000 euros. Per l'any vinent, a més es pretén invertir 300.000 euros més per ampliar els serveis que s'ofereixen a les barques que traslladen turistes des dels creuers que fondegen a la badia fins al moll. No es preveu a curt termini la inversió que ha de permetre que tots els creuers atraquin al port.

Roses s'ha convertit en un dels ports de la Mediterrània on s'aturen els vaixells que hi fan ruta. Per aquest any ja es preveuen 13 escales amb uns 4000 passatgers, quatre vegades més que l'any passat. Però la població haurà de continuar rebent els vaixells fondejats a la badia perquè la fondària d'uns sis metres és insuficient perquè puguin arribar-hi les embarcacions de grans dimensions. Ports comença a preveure inversions per ampliar la capacitat del port i, tot i que sense data, ja es preveu una actuació perquè puguin atracar embarcacions de gran eslora, els iots i megaiots. Aquests darrers són vaixells de gran luxe amb tripulació pròpia que poden arribar als cent metres d'eslora. Segons ha informat Ports de la Generalitat, es contempla una actuació al moll Oest en què s'adequarà aquest punt del port de la Generalitat per a l'amarratge d'aquest tipus d'embarcacions. El que sí té data, l'any vinent, és l'optimització de l'actual espai interior del port per ampliar els serveis oferits a les embarcacions xàrter, i millorar la recepció dels tènders. L'actuació més imminent es troba en redacció i s'espera executar passat l'estiu al moll de Ribera que se situa a l'extrem colindant al port esportiu. Aquí hi atraquen embarcacions pesqueres, nàutica petita i el sector professional, dels dels petits vaixells turístics als centres de busseig. S'ha projectat renovar tota la part frontal del moll, una millora general i pavimentar-se amb una inversió de 200.000 euros. L'actuació suposarà reformar tot el moll i permet reordenar la flora.

El Pla d'inversions de la Generalitat preveu invertir 300.000 euros més en actuacions vinculades al sector pesquer i 100.000 euros per a la interacció del port i el municipi.

Roses disposa d'un altre port, l'esportiu, que gestiona una empresa municipal.