Un paracaigudista va resultar ferit greu després de fer un aterratge d'emergència en un carrer d'Empuriabrava i va caure amb tanta mala sort que va ser atropellat per un cotxe. L'home va ser traslladat en l'helicòpter medicalitzat del SEM fins a l'hospital Josep Trueta de Girona, on es troba ingressat en estat greu amb traumatismes i diverses fractures.

L'accident va ocórrer al voltant de les onze del matí, quan el paracaigudista noruec de 33 anys es trobava a l'aeròdrom d'Empuriabrava entrenant-se. Va pujar en una avioneta amb el seu equip i llavors, en fer l'exercici de salt lliure en grup, a l'hora d'aterrar va tenir problemes amb el paracaigudes, segons fonts de l'aeròdrom.

En concret, l'esportista va voler desplegar el paracaigudes principal però aquest no va funcionar i per això, va voler fer un aterratge d'emergència amb l'altre paracaigudes, el secundari. Això el va portar a fer un mal aterratge i va anar a parar al carrer Flamicell d'Empuriabrava, a pocs metres de l'aeròdrom.

El mal aterratge es deuria, segons fonts de l'equipament aeri, perquè el paracaigudes d'emergències se li hauria embolicat, l'esportista no va poder-lo controlar i, en conseqüència, va aterrar malament i enmig d'un carrer.

Va caure amb tanta mala sort en aquest vial d'Empuriabrava que en aquell moment, al voltant de les onze del matí, un vehicle que circulava per la zona el va atropellar perquè no el va poder esquivar. El cotxe li va passar per damunt de les cames.

Davant dels fets, es van activar els serveis d'emergències i fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar la Policia Local de Castelló d'Empúries, els Mossos d'Esquadra, dues ambulàncies i un helicòpter medicalitzat del SEM i els Bombers, aquests últims al final no van haver d'actuar.

Davant la gravetat de les ferides, els efectius del SEM van decidir evacuar-lo fins a l'hospital Josep Trueta de Girona en helicòpter, on es troba ingressat però malgrat les ferides no es tem per la seva vida.

Els Mossos d'Esquadra per la seva banda, investiguen les causes del l'accident així com també els responsables de l'aeròdrom d'Empuriabrava que volen aclarir com va poder passar que no funcionés correctament el segon paracaigudes.

Un esportista olímpic

Es dóna el cas que el paracaigudista ferit forma part de l'equip nacional de paracaigudisme de Noruega. El ferit és Arne Helge Andersen, té 33 anys i és natural de Vennesla (Noruega). Es trobava entrenant-se de feia dies en aquesta instal·lació esportiva d'Empuriabrava amb l'equip nacional i és una persona molt experimentada en aquesta disciplina esportiva i havia fet milers de salts de les mateixes característiques com el que va fer ahir durant el matí.

Arne Helge és un esportista olímpic i que ha participat en diversos mundials. Està especialitzat en la disciplina de vol lliure que consisteix en el fet que dues persones salten i un altre porta càmera grava l'evolució del salt i després el jurat decideix.