La Rambla de Figueres acollirà diumenge des de les deu del matí i fins a les tres de la tarda una gran festa solidària amb una quinzena d'activitats. L'anomenada "Biciatló Sense Fronteres" havia d'acollir diversos circuits en bicicleta per la ciutat i comarca amb l'objectiu de recollir fons però, finalment, s'ha optat per organitzar múltiples actes i col·laborar amb la Marató BTT Salines Bassegoda que es farà el mateix dia a Navata. L'objectiu és aconseguir fons per apadrinar bicicletes que la ONG Bicicletes Sense Fronteres - creada a Masarac al 2012- lliura a persones en risc d'exclusió social de països del tercer món però també a gent sense recursos d'aquí.

Una exhibició del campió del món de bike trial, Àngel Batlle, un circuit de bicicletes sense pedals, una escola d'educació vial, circuits d'habilitats i animació infantil seran algunes de les activitats en les que es podrà participar al llarg del matí.

Per ajudar a la tasca de l'entitat, es podrà prendre part en els diversos tallers o cursos adquirint una polsera a un preu de cinc euros. També es podran donar bicicletes en desús perquè l'organització les reparti entrant en un sorteig d'una equipació tècnica per anar en bici. A banda d'això, es podran donar 15 euros pels que es rebrà un paquet de regals i, per cada inscripció a la cursa de Salines Bassegoda s'aportarà un euro al projecte.

Reparar les velles

L'entitat ha entregat en el que portem d'any unes 600 bicicletes que han arribat a llocs com la Índia, Marroc o Hondures però també a ciutats com Girona, Barcelona o Pamplona. Bicicletes sense Fronteres repara i pinta aquests aparellls en desús per a donar-los a persones en risc d'exclusió social.