Figueres premiarà el retorn als estudis

L'Ajuntament ha convocat la primera edició d'un premi per guardonar joves que tornin a formar-se

21.06.2014 | 07:31
Un dels cursos de formació per a joves de la Fundació Clerch i Nicolau.
Un dels cursos de formació per a joves de la Fundació Clerch i Nicolau.

L'Ajuntament de Figueres ha convocat la primera edició del "Premi Trajectòries d'anada i tornada". Es tracta d'una beca que té com a objectiu reconèixer l'esforç de joves d'entre 18 i 29 anys que, tot i haver abandonat els estudis per incorporar-se al món laboral, han tornat a estudiar per millorar les seves expectatives professionals. El guardó estarà dotat amb un màxim de 3.000 euros i busca que el premiat pugui matricular-se en aquells cursos, formacions o postgraus que li siguin més propicis per millorar la seva formació.

La voluntat del projecte, que de moment s'inicia amb només una beca, busca estimilar la formació dels joves "fent que siguin visibles aquelles experiències vitals que busquen la millora i l'autosuperació inspirant altres joves descontents amb les seves trajectòries formatives i laborals". El guardó haurà de servir per finançar nous estudis i el regidor d'Educació, Josep Maria Godoy, que es valorarà molt l'esforç i la trajectòria.
La ciutat i la comarca tenen un alt índex de persones sense formació posterior a l'ensenyament obligatori. De fet, aquesta és una crítica recurrent del sector empresarial de la zona que es queixa de no trobar personal qualificat per treballar en alguns dels principals motors econòmics.

L'equip de Govern de Figueres ha assegurat en reiterades ocasions la voluntat per apostar per una ciutat vinculada al coneixement. "En un context d'atur i de crisi, ser jove i competitiu dins del mercat de treball passa per la formació. Per això, l'Ajuntament busca persones d'entre 18 i 29 anys, que tot i haver abandonat la formació hagin decidit reprendre-la", insisteixen des de l'Ajuntament.

Aquest premi se suma al reconeixement que Figueres ja va, des del 2008, als joves estudiants amb millor currículum acadèmic. Es tracta de les Beques Joventut Excel·lent i que tenen com a objectiu reconèixer, premiar i estimular, d'una banda l'esforç per aconseguir l'excel·lència acadèmica, i, de l'altra, la participació en la vida associativa i cultural de la ciutat. Fins ara, s'han becat una trentena d'alumnes amb una estada a Londres i 25 més a València. La convocatòria per aquests guardons ja s'ha obert i el lliuramnt es farà el divendres 11 de juliol a la Cate.

Portes obertes de formació

D'altra banda, divendres vinent la Fundació Clerch i Nicolau oferirà una jornada de portes obe rtes per donar a conèixer les múltiples activitats i cursos de formació que des de fa anys ofereix. Els assistents també podran trobar informació sobre els programes formatius per al curs vinent.

L'Alt Empordà

El cine Las Vegas, de Ventura Pons, en obres

El cine Las Vegas, de Ventura Pons, en obres

Ll'Ajuntament aprova una reserva de 200.000 euros per col·laborar en el projecte

L´antiga depuradora de Roses desapareix

L´antiga depuradora de Roses desapareix

Els treballs d'enderroc de l'antic edifici i instal·lacions de la depuradora de marisc de...

L´enderroc de l´antiga depuradora de marisc de Roses està a punt d´acabar

L´enderroc de l´antiga depuradora de marisc de Roses està a punt d´acabar

Els edificis estan gairebé retirats i el condicionament de l'espai s'espera que estigui enllestit...

Figueres aprova una reserva de 200.000 euros per les obres del cinema «Las Vegas»

Figueres aprova una reserva de 200.000 euros per les obres del cinema «Las Vegas»

L'Ajuntament de Figueres vol participar en les obres de reforma i està ultimant un conveni que...

Figueres aprova la creació d´una oficina municipal d´habitatge

L'ens ha de servir per unificar els serveis que actualment es gestionen des del Consell Comarcal i...

Enllaços recomanats: Premis cinema