L'arranjament dels camins de ronda de Roses, molt malmesos en algun dels trams, s'han endarrerit a conseqüència de la tramitació. L'Ajuntament continua disposat a assumir una obra que pertoca a l'Estat però no podrà estar enllestida per aquest estiu. S'espera actuar entre la Murtra i Rustella, i entre Canyelles i l'Almadrava.

Fonts municipals han explicat que hi havia projectes per a cada una de les obres però que per a la contractació s'ha de portar a terme un únic projecte, el que ha endarrerit una mica la tramitació. Si es té en compte que durant l'estiu no es pot treballar, no s'espera que s'hi puguin arranjar els danys en els propers mesos.

Les obres les hauria de portar a terme l'Estat que va arribar a elaborar el projecte pressupostat en més de nou-cents mil euros però l'Ajuntament, davant el mal estat dels camins ha decidit portar-hi a terme les actuacions necessàries. Ambdues obres a dos trams del camí suposen una inversió d'uns 120.000 euros. Entre la Murtra i la Rustella hi ha punts amb pendents i de difícil accés on s'espera posar barreres sde protecció on sigui perillós. Pel que fa al recorregut entre Canyelles i l'Almadrava, l'estat és visiblement molt deteriorat amb molts trams amb els tubs de les canalitzacions que han quedat al descobert, el ferm esquerdat i sense protecció als putns perillosos. L'estiu passat un ciclista va resultar ferit greu en caure a les roques des del camí.

El camí de ronda permet recórrer el litoral en 22 quilòmetres, des de Roses a Cadaqués.