Aquest dimecres han començat les feines de desmuntatge i trasllat dels equipaments de l'antiga presó de Figueres, últim pas per a la cessió definitiva de l'equipament a la ciutat després que el passat 26 de juny tanqués les portes com a centre penitenciari. Les tasques de buidatge, que duraran tres setmanes, recauran en un grup de 18 interns de les colles de serveis exteriors del CIRE, l'empresa pública dedicada a la reinserció de presos. Organitzats en tres colles, els interns desmuntaran el mobiliari i buidaran les dependències de l'antiga presó. El mobiliari que es desmunti s'enviarà tant al centre de nova construcció Puig de les Basses com a la presó de Girona, que es reconvertirà en Centre Obert.

Després que el Centre Penitenciari de Figueres tanqués les seves portes com a equipament penitenciari el passat 26 de juny amb el trasllat dels seus prop de 150 presos a la nova presó del Puig de les Basses, aquest dimecres han començat les feines de buidatge i trasllat del mobiliari. Aquesta tasca recaurà en un grup d'interns de les colles de serveis exteriors de l'empresa pública del Departament de Justícia CIRE, dedicada a la reinserció de les persones privades de llibertat mitjançant la formació en oficis i el treball productiu.

Durant prop de tres setmanes i organitzades en tres colles, 18 persones en règim de semillibertat s'ocuparan de desmuntar el mobiliari i buidar els diferents espais de la vella presó de Figueres: les oficines d'administració i gerència (taules, cadires, arxius...), les cel·les (llits), les aules de formació, la cafeteria i el magatzem. El mobiliari que es desmunti s'enviarà tant al centre de nova construcció Puig de les Basses com a la presó de Girona, que es reconvertirà en Centre Obert.

Prèviament, per fer aquesta feina els interns han rebut una formació complementària al programa formatiu que duen a terme.

Els serveis exteriors del CIRE

Els serveis exteriors del CIRE són colles d'interns propers a la finalització de la seva condemna que treballen en àmbits com el manteniment urbà, la neteja forestal, els trasllats o les reformes, amb vista a l'adquisició d'hàbits que els ajudin a multiplicar les seves possibilitats de reinserció.