La Policia Nacional va rescatar el passat 24 de juny a Llançà un bussejador que va patir un fort tall al braç en ser atropellat per una llanxa motora, el conductor de la qual va fugir. Finalment, però, el conductor va poder ser identificat pels Mossos d'Esquadra, que li atribueixen un delicte d'omissió del delicte d'auxili i lesions imprudents.

Segons van informar ahir fonts pròximes al cas, els fets van succeir el passat 24 de juny cap a les tres de la tarda, quan un bussejador es trobava a gran distància de la riba i va ser atropellat per una llanxa motora, que li va causar un tall de grans dimensions que pràcticament li va amputar el braç dret, a l'altura del colze.

Una parella d'agents de la Policia Nacional, que es trobaven fora de servei a la platja de Cap Ras de Llançà, van sentir com un home demanava insistentment auxili i com, al mateix temps, una llanxa motora blanca abandonava el lloc a tota velocitat, en direcció al port de Llançà.

Segons les mateixes fonts, els dos agents es van llançar a l'aigua mentre altres testimonis trucaven els serveis d'emergència i van aconseguir arribar nedant al bussejador ferit quan aquest ja estava pràcticament submergit a l'aigua. Els agents policials van haver de subjectar el cap de la víctima per tal que no s'ofegués, i li van retirar la màscara i el tub de busseig perquè pogués respirar.

Al rescat del bussejador també s'hi va afegir un banyista, que va arribar al lloc de l'accident després de recórrer la gran distància que hi havia des de la riba a bord d'un matalasset inflable, que els va servir per remolcar el ferit fora de l'aigua.

Quan els policies i el banyista van col·locar el bussejador a sobre del matalasset, es van adonar que presentava un gran tall que pràcticament li amputava el braç dret a l'altura del colze, amb un esquinç muscular i fractura òssia oberta, de la qual brotava abundant sang.

Per aquest motiu, els agents i el banyista van intentar calmar el ferit per evitar que es mogués, ja que estava molt nerviós i proferia crits com: "M'han tallat el braç".

Quan estaven arribant a la riba, l'equip de rescat va poder comptar amb la col·laboració d'un segon banyista,per la qual cosa van poder finalment acomodar la víctima, a la qual van tapar amb una tovallola fins a l'arribada de les assistències mèdiques.

Paral·lelament, els Mossos d'Esquadra van aconseguir localitzar i identificar aquell mateix mateix dia, gràcies a la col·laboració de diversos testimonis, el pilot de la llanxa, que era un home de 57 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Vilafant.

Durant l'interrogatori policial, l'home va al·legar que no havia estat conscient que havia atropellat un bussejador i que no havia tingut mai cap problema pilotant la seva llanxa, segons les fonts consultades. Tot i això, la majoria dels testimonis que han declarat davant la policia catalana sostenen que van veure com l'home va fugir amb la seva llanxa a corre-cuita de la zona on el banyista havia quedat malferit després de l'accident.

Davant aquesta situació, a l'espera de ser citat pel jutge, els Mossos l'han acusat d'un delicte d'omissió del deure de l'auxili i un altre de lesions imprudents.