Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 15 de juliol dues noies de 20 i 28 anys, de nacionalitat búlgara i espanyola, respectivament, i veïnes de Roses i Castelló d'Empúries, per agredir i robar el vehicle a un ancià de nacionalitat anglesa de 81 anys dos dies abans. Les dues dones van ingressar a presó després de passar a disposició judicial, junt amb el company sentimental d'una d'elles -de 20 anys, nacionalitat espanyola i veí de Figueres- que es va desfer del vehicle cremant-lo al costat d'un pont del riu Muga a Empuriabrava. L'ancià va ser localitzat el passat 14 de juliol al matí despullat, desorientat i amb lesions després de passar tota la nit al ras.

Els Mossos d'Esquadra van constatar que li havien robat totes les seves pertinences i el seu vehicle. Segons les investigacions, una coneguda seva, que exerceix la prostitució, li va demanar si podia portar-la amb cotxe fins a França. L'home va acceptar i la va anar a recollir al seu domicili juntament amb una amiga. En un moment de la ruta, les dues noies van fer-lo desviar fins un descampat de la població de Castelló d'Empúries.

Una vegada al lloc, les noies el van despullar i colpejar amb un bastó, provocant-li ferides sagnants, i li van sostreure totes les seves pertinences, la documentació personal i el telèfon mòbil. Finalment, van sostreure el seu vehicle i van deixar-lo abandonat en el descampat.

Les detingudes van agafar la targeta de crèdit de la víctima i van fer dos reintegraments en dos caixers automàtics per un valor de 1.200 euros. Tot seguit, es van dirigir a Vic, on van fer diferents compres amb els diners robats. Els mossos van esbrinar que la noia que va conduir el vehicle no disposava de permís, fet pel qual li va imputar un delicte contra la seguretat viària.

Dilluns al matí, les noies van adreçar-se a Castelló d'Empúries i van demanar al company sentimental d'un d'elles que les ajudés a desempallegar-se del vehicle. Tots tres van decidir cremar el cotxe sostret al costat d'un pont del riu Muga a Empuriabrava.

Finalment, els Mossos d'Esquadra van detenir els implicats el passat 15 de juliol i l'endemà, després de passar a disposició judicial, van ingressar a la presó.