Una turista francesa de Tolosa de Llenguadoc, N.Bernard, de 73 anys, va morir ahir a Cadaqués en caure-li una roca des d'uns deu metres d'alçada mentre prenia el sol a la platja del Cau de Sa Guineu, a la badia de Portlligat, a Cadaqués. La dona va morir a l'acte i el cos va ser evacuat per mar fins al moll.

Pels volts de dos quarts de dues del migdia uns banyistes, uns menors, van donar l'avís a la Policia Local de Cadaqués sobre un suposat accident a una persona que es trobava a la platja. La dona estava acompanyada per un conegut en el moment dels fets. Per causes que es desconeixen el roc de més de cinc quilos de pes va caure i impactar al cap de la ciutadana francesa, cosa que li va causa la mort a l'acte. L'home que estava amb ella va patir rascades al braç. La cala se situa en un petit cap després de les platges de més fàcil accés de la coneguda badia de Portlligat on s'hi troba la casa de Salvador Dalí i que ahir en el moment del succés estaven plenes. Per aquest motiu, els efectius d'emergències i seguretat van decidir restringir l'accés des de mitja platja anterior al Cau de Sa Guineu i des d'un segon accés, força complicat, per la banda nord.

L'alcalde de Cadaqués, Joan Figueras, va explicar que la víctima "estava prenent el sol, en un racó molt íntim i hi ha hagut un despreniment d'una pedra grossa". I és que segons la posició en què es va trobar el cos i els testimonis, la dona en el moment del fatídic accident es trobava recolzada a la paret de la muntanya i de cop li va caure la roca, que va quedar esmicolada per l'impacte. Els banyistes que van donar l'avís van explicar que van sentir el soroll de rocs.

Els serveis d'emergència es van adreçar al lloc dels fets ràpidament en rebre l'avís quan passaven pocs minuts de dos quarts de dues de la tarda. En arribar-hi, no van poder fer res per salvar-li la vida. Després, van estar estudiant com traslladar el cos. Van tardar quatre hores abans de poder retirar el cos de la cala un cop hi va haver passat la comitiva judicial. A causa de les dificultats d'evacuació finalment es va decidir treure el cos per mar. Els GRAE dels Bombers (Grup d'Actuacions Especials) van carregar-lo en una barca de Creu Roja fins al moll a Portlligat on un vehicle de la funerària l'esperava. Va ser traslladat a l'Institut Mèdic Forense de Girona, on se li farà l'autòpsia.

La dona passava cada any una temporada a Cadaqués. Hauria arribat ahir mateix per passar-hi uns dies i estava allotjada en un apartament i esperava un amic seu per passar uns dies de vacances. En el moment que van passar els fets estaria amb un conegut, també estranger però habitual de Cadaqués. L'alcalde va explicar que no havien patit cap situació similar i constatava que tenen molts quilòmetres de costa amb característiques similars. Per això descartava en principi restringir l'accés a la cala però sí al lloc d'on va caure el roc per sanejar la zona.