L'Ajuntament de Cadaqués ha restringit l'accés per terra i per mar a la cala el Cau de Sa Guineu, de Portlligat, fins que l'Estat repari els danys al penya-segat de la cala on una banyista va morir dilluns en caure-li una roca de quaranta quilos al cap. Tècnics de Costes estan revisant el litoral on va produir-se l'esllavissada. Faran un informe dels danys i les solucions per garantir la seguretat. Fins llavors es mantindrà la cala tancada.

L'alcalde de Cadaqués, Joan Figueras, ha explicat que abans de les vuit del matí ja hi havia curiosos en caiac a la cala on va morir N.Bernard, de 73 anys i veïna de Tolosa de Llenguadoc. Això el va obligar a demanar a la Policia Local que acordonés la zona més estrictament. Ho va fer a través d'un decret que es va emetre ahir al matí. S'ha acordonat des de l'accés per la platja de Sant Antoni per la banda sud per les escales que permeten baixar-hi, fins l'accés per un petit camí de ronda per la part nord. Les cintes policials en posició enlairades permeten marcar la restricció també per mar. Ahir a la tarda, mentre a la platja de Sant Antoni hi havia banyistes amb tota normalitat, havien desaparegut els curiosos de l'entorn de la cala.

El decret que va emetre l'alcalde inclou la petició a Costes que revisi els danys. L'alcalde posava de manifest que "el problema és que en haver caigut una pedra, hi ha molts números que al voltant allà mateix, si hi ha un forat n'hi hagi un altra". Els tècnics van estar revisant ahir el camí de ronda pel penya-segat que dóna accés a la cala des d'on s'hauria produït l'esllavissada per avaluar els danys i alhora donar possibles solucions. Figueras ha explicat que està previst que aquesta setmana el facin arribar al Departament de Costes a Madrid perquè els doni autorització amb la solució escollida. Això suposen que no passaria fins la setmana vinent. Mentrestant, Figueras ha remarcat que continuaran mantenint la restricció a la cala per evitar qualsevol risc. Les solucions podrien passar, per ?exemple, per acabar d'esllavissar la zona de l'entorn on va caure o bé posar una malla protectora. L'Ajuntament també va informar de les decisions al Parc Natural de Cap de Creus. Al llarg d'ahir s'esperava fer arribar una carta a la família de la víctima, a qui es va practicar l'autòpsia que va confirmar la mort a l'acte per les lesions causades per la roca al cap.

El Cau de Sa Guineu on va tenir lloc l'accident és una petita cala a Portlligat cap al nord, cap a Cap de Creus. La víctima es trobava pels volts de dos quarts d'una del migdia prenent el sol en un lloc de descans dels banyistes. Estava acompanyada per un conegut quan es va produir l'esllavissada. La roca va caure des de deu metres i es va partir en tres parts. Es calcula que pesava al voltant de quaranta quilos, tot i que en un primer moment es va donar la xifra de cinc quilos. La persona que es trobava també a la cala amb la víctima hauria patit petites rascades. L'avís el van donar uns altres banyistes que es trobaven a la zona... Al lloc s'hi van desplaçar Policia Local, Mossos d'Esquadra, Bombers. Els GRAE dels Bombers (Grup d'Actuacions Especials) van ser els encaregats de fer l'evacuació per mar amb una embarcació de Creu Roja que va transportar el cadàver fins al moll de Portlligat.