La junta de l'Associació de Càmpings de les comarques de Girona va acordar ahir posicionar-se públicament a favor del projecte del Bulli Foundation a la Cala Montjoi de Roses i "oferir el seu suport a la iniciativa". Consideren que aportarà grans beneficis al territori i, fins i tot, a la conservació del mateix Parc Natural,

La trobada, que es va celebrar al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, va comptar amb la presència d'una trentena de representants del sector. A l'acte van destacar la importància que el prestigiós cuiner Ferran Adrià rebi un ampli suport d'associacions, entitats i representants polítics i socials per a tirar endavant el projecte.

"L'associació considera que aquest projecte dins del Parc Natural del Cap de Creus, al lloc on hi té les arrels El Bulli, serà un referent mundial que suposarà un gran prestigi per a la Costa Brava i per al conjunt de Catalunya", van assegurar ahir a través d'un comunicat. També diuen que ajudarà a desestacionalitzar i atraurà turisme de gran qualitat a la zona.

El projecte del Bulli i la modificació de la llei per tal que pugui portar-se a terme ha generat un ampli suport polític al que s'han sumat diverses entitats però també un rebuig per part d'un sector de la societat. Per això s'han anat sumant organitzacions que han volgut donar el suport explícit al projecte i al procés. El Consell Comarcal de l'Alt Empordà va fer-ho efectiu fa uns mesos durant un ple.

Per la seva banda, els sectors contraris continuen organitzant iniciatives. La recollida de signatures iniciada per una ciutadana a la xarxa Change.org ja ha superat les 75.000 signatures. A les comarques gironines, Depana i la Iaeden van organitzar fa una setmana una sortida per mostrar els valors de Montjoi. Treballen en les al·legacions i recullen signatures perquè es canviï la ubicació del projecte.