Figueres no tindrà per a aquest curs el Conservatori municipal de grau professional de música. El regidor de Cultura, Josep Maria Godoy, ho va anunciar ahir al ple arran d'una pregunta d'ERC.

Godoy va dir que la intenció inicial era que ho gestionés una entitat de la ciutat -en un primer moment es va parlar de la Fundació Clerch i Nicolau-a través d'un concurs negociat (proposant-ho a tres entitats) però els serveis tècnics els van dir que aquest no era el procediment i que s'havia de fer un concurs públic. La situació, va afegir, ha fet que tot s'endarrereixi i que tot just ara hi hagi el plec de condicions a exposició pública.

"Prevèiem que estigués entre finals d'octubre i principis de novembre però hem parlat amb Ensenyament i no seria possible recuperar en el que quedaria de curs les hores lectives perdudes", va puntualitzar. Per això, va dir, tot i que el servei ja estarà creat i s'hi preveu fer cursos i altres activitats, la formació reglada no serà una realitat fins al curs 2015-2016.

Tampoc la ubicació serà l'anunciada fa uns mesos. La idea inicial era que s'aprofitessin les instal·lacions de l'Institut Alexandre Deulofeu, però "ens van dir que no veien viable hipotecar espais en previsió del creixement dels cursos formatius".

Canvi d'ubicació

Per això, s'ha decidit que, finalment, s'emplaci a l'Institut Narcís Monturiol, a l'entrada de la ciutat des de la carretera de Llançà i que "té instal·lacions més àmplies".

El ple també va aprovar la concertació d'una pòlissa de tresoreria de 2 milions amb el Banc de Santander i un altre tràmit per a tirar endavant el nou POUM. En aquest sentit, es va donar per tancada la primera fase i la previsió és que d'aquí a sis mesos l'equip redactor entregui l'avanç de planejament. També començarà una nova ronda de participació ciutadana.