Un robatori en un camp de marihuana de Sant Llorenç de la Muga va desembocar amb una discussió per la droga i en un posterior tiroteig. Els Mossos van detenir els nou implicats i set d'ells després d'una persecució a la GI-510 fins a Llers. Anaven amb una furgoneta, on portaven 200 quilos de plantes de marihuana i munició. Els altres dos arrestats són el propietari i el fill del mas La Muntada de Sant Llorenç, els quals van denunciar als Mossos que havien estat víctimes dels trets. I és que els agents van anar fins a la casa pairal sospitant de tràfic de drogues. Dins hi van trobar 101 plantes penjades que s'estaven assecant i material per al cultiu.

Els nou homes detinguts tenen entre 18 i 62 anys, tots tenen nacionalitat espanyola menys un d'ells que és marroquí. Van quedar arrestats com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i set d'ells també com a presumptes autors d'un delicte contra la seguretat del trànsit. Està previst que al llarg del matí, tots nou -dos tenen antecedents- passin a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. Els Mossos, per la seva banda, mantenen la investigació oberta.

Els fets es remunten a dimarts al voltant de les set de la tarda, quan els agents de la comissaria de Figueres van saber que hi havia hagut trets amb arma de foc en un camp amb plantes de marihuana fruit d'una robatori de la droga a Sant Llorenç de la Muga i que una furgoneta amb els implicats havia fugit. Per poder-los enxampar, en col·laboració amb els agents dels antiavalots de l'ARRO (Àrea Regional de Recursos Operatius) van muntar un dispositiu i van trobar la furgoneta. El conductor però no va fer cas als agents quan la volien aturar. Durant la persecució, segons els Mossos, el conductor va circular de forma temerària en direcció Avinyonet de Puigventós posant en perill la resta d'usuaris. Finalment però, la furgoneta va fer una forta frenada i va parar. Ràpidament, els Mossos van identificar els set ocupants, que formen part del clan Cortés d'ètnia gitana. Al mateix temps van registrar el vehicle i hi van trobar un cartutx i 200 quilos de plantes de marihuana a la part posterior, droga que segons van relatar els afectats a la policia els haurien robat. Davant dels fets, els policies van detenir els set ocupants.

Després, els Mossos es van adreçar al mas La Muntada de Sant Llorenç on hi havia les víctimes dels trets, segons havien denunciat. Els agents però van sospitar que es traficaven amb drogues i van demanar inspeccionar el mas. Van trobar-hi material per al cultiu de marihuana com ara focus, saques, una màquina de triturar, transformadors, ventiladors, entre d'altres. En una de les estances també hi van trobar 101 plantes penjades. A més, els agents van comissar quatre escopetes i munició. Per tot això, van detenir el propietari i el fill com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues.