L'Ajuntament de Figueres iniciarà aquesta setmana un procés participatiu per a les ordenances municipals de 2015 penjant al web la proposta inicial que ha fet l'equip de Govern de CiU, que preveu congelar-les i abaixar un 10% l'IBI. El regidor d'Hisenda, Manel Toro, diu que la intenció és que qualsevol persona, entitat o associació aporti suggeriments a les dades que es podran consultar al web a través d'un e-mail a l'àrea (hisenda@figueres.org). Toro insisteix que el document que ahir es va aprovar en comissió només una proposta inicial que es podrà modificar i que s'estudiaran i s'hi incorporaran les peticions "factibles".

Des de l'Ajuntament asseguren que es tracta de la primera vegada que es posa en marxa una iniciativa d'aquestes característiques i que preveuen fer-la extensible també als pressupostos de 2015.

Aquesta fòrmula, afegeixen, serà el pas previ a l'audiència pública per a les ordenances i també el pressupost. A més, es complementarà amb el procés de presentació d'al·legacions que s'obrirà un cop les ordenances s'hagin aprovat inicialment. Malgrat això, la previsió és que el període d'exposició al web s'inicii només una setmana abans del ple on es preveuen aprovar, el proper dimarts 7 d'octubre.

Una proposta "inicial"

Amb tot, Toro diu que s'estudiaran totes les propostes i s'incorporaran les que sigui viables. "Considerem molt important copsar l'opinió dels figuerencs en un aspecte tan clau com el de les ordenances", insisteix Toro.

Tot i que encara no s'han presentat oficialment, el regidor diu que "a grans trets, la propostapreveu congelar-les i abaixar l'IBI en un 10%".