L'Ajuntament de Roses va aprovar per ple ratificar l'informe favorable a l'avantprojecte de llei pel qual es declara d'interès públic el projecte de construcció del nou ElBulli1846, que està tramitant el Departament de Territori. El consistori, que ho farà arribar a la direcció General d'Ordenació del Territori de la Generalitat, va reiterar així el seu suport a la iniciativa que s'ha d'ubicar en ple Parc Natural, a la cala Montjoi del municipi. Tots els grups hi van donar suport excepte els dos regidors de Gent del Poble (GdP) i l'edil no adscrit, Carles Ferrer. Els primers consideren que tot i que el projecte té "molts beneficis que permetrien donar-li un sí crític, també genera molt dubtes que s'han de resoldre". En aquest sentit, tant ells com Ferrer van demanar que es potenciés la participació ciutadana a través d'una consulta popular al municipi. L'alcaldessa, Montse Mindan, va afirmar que "tenim tots els motius per estar-hi a favor" i va recordar que els seus promotors s'han mostrat des del primer moment oberts a resoldre problemes.

"Pels que els preocupen els accessos s'ha parlat de fer servir transport públic i també sobre la possibilitat de tancar el complex a l'agost, que és quan hi ha més allau de visitants al Parc, per evitar-hi problemes". Mindan va insistir que el projecte estarà plenament integrat i que permetrà, més, donar compliment a l'aparcament públic -previst al POUM- així com "arreglar els accessos de la concorreguda platja"

El document, que buscava permetre als grups que es posicionessin públicament sobre el projecte, destaca la importància de la infraestructura i insisteix que "no pot descontextualitzar-se del restaurant i del seu emplaçament originari". "La corporació és conscient de l'oposició que el projecte ha suscitat entre diferents grups ecologistes per tractar-se d'una llei que suposa una dispensa singular del compliment de la normativa vigent per elBullifoudation, alhora que propugnen la seva ubicació en un altre indret del municipi no afectat per la normativa del Parc, i no vol defugir d'aquest debat", insisteixen al text ratificat. Malgrat això, asseguren que la seva existència és anterior a la declaració d'aquest espai com a protegit i que "existeix una vinculació entre el paisatge del Parc i l'activitat creativa d'El Bulli". Amb tot, consideren que la seva futura obertura contribuirà a ubicar, encara més, Roses en el món com a destinació turística d'excel·lència.

Malgrat això i tot i que la majoria de regidors del consistori s'hi van mostrar a favor, tant Gent del Poble com l'antic regidor del PSC, ara no adscrit, van expressar les seves reticències. Mentre l'equip de Govern (CiU, PP) va defensar les bondats d'una llei "especial" assegurant que no creava discriminació perquè la proposta era única, el portaveu de Gent del Poble, Francesc Giner, insistia que "tot i tractar-se d'una finca privada, afectarà un bé comú", i insistia en la poca concreció d'aspectes tant importants com l'afluència o els accessos. "Ens sembla que l'ocupació i l'edificabilitat permesa és una brutalitat", va afegir. Amb tot, va dir que cal participació i va animar a fer una consulta, com també va fer-ho Ferrer.