Un exalumne de l'Escola d'Hostaleria de Figueres -Jordy Enrique Pineda- ha acceptat tres anys i sis mesos de presó per estalviar-se un judici que li podia arribar a costar nou anys entre reixes. La fiscalia, l'acusació particular -Francesc Mora- i la defensa -Joaquim Bech de Careda- van lligar un pacte a la secció tercera de l'Audiència Provincial de Girona en què van retirar al processat l'agreujant d'abús de superioritat i li van aplicar un atenuant molt qualificat de reparació del dany perquè ja ha consignat 6.000 euros per compensar la víctima, a la qual acabarà pagat una indemnització de 17.500 euros per les lesions que li va produir.

El processat, de 21 anys, va admetre que el 9 de febrer de 2012 tenia intenció de matar el seu company d'escola i per això el va apunyalar fins a sis ocasions. Ambdós mai havien aconseguit millorar la seva deteriorada relació perquè des de bon principi, l'acusat havia adoptat una actitud "que tendia a menysprear i molestar" el seu company.

Durant el matí dels fets, en una classe pràctica de servei de taules, el processat va tornar-se a mofar del seu company i va arribar a donar-li un cop a l'esquena mentre aquest estava parant una taula, cosa que va originar una discussió entre els dos alumnes. Tanmateix, l'agredit va dir-li a Jordy Enrique Pineda que quan finalitzés la classe s'havien de veure per arreglar la mala relació existent. Lluny d'això, el processat va optar per treure's un ganivet de serra per tallar carn, d'uns 30 centímetres, i amenaçar-lo dient: "mira què tinc per a tu".

A les quatre de la tarda, quan els dos alumnes es trobaven al vestuari del centre, el company del processat li va ventar una bufetada tip de la situació i aquest s'hi va tornar clavant-li el ganivet en sis ocasions al cap, al tòrax, als braços, a les lumbars i les cames, i li va provocar greus ferides que li haurien causat la mort de no haver estat per l'atenció mèdica que va rebre amb caràcter urgent.

La brutal agressió va quedar enregistrada per les càmeres de vigilància del centre i per això l'acusat no va negar els fets i ja des del seu ingrés a presó ha anat consignant diners periòdicament per fer front a la indemnització, cosa que que li ha permès aconseguir la rebaixa de pena.

Inicialment, la fiscalia sol·licitava una pena de nou anys de presó per un delicte d'homicidi en grau de temptativa i l'acusació particular elevava la petició a 12 anys de presó (10 per l'homicidi intentat i dos anys per amenaces).