L'Ajuntament de Roses ha decidit actuar a l'accés a Mas Mates, una de les entrades i sortides de la población que patia una "alta sinistralitat" i amb un ferm en mal estat pel pas de vehicles pesants. Aquesta setmana han començat els treballs, que consistiran en la creació d'un giratori que ha de permetre l'accés a la urbanització i sortida cap a Figueres sense haver-se d'aturar a la via. Els treballs tenen un pressupost de 49.000 euros.

La ronda de Circumval·lació és la principal via de sortida de trànsit pesant de Roses. Això comporta, diuen, "un alt desgast i intensitat de trànsit". Concretament, el tram més afectat és el corresponent a la plaça de l'Alegria. La incorporació des del Mas Mates amb una intersecció en forma de T produïa, a més, les queixes dels veïns perquè "l'elevada presència de vehicles dificulta la maniobra d'incorporació a la ronda". El desgast i el trànsit acabaven comportant una alta sinistralitat.

Per resoldre-ho, es crearà el giratori que agilitzarà la circulació i millorarà les condicions de seguretat facilitant la incorporació dels vehicles d'entrada i sortida al municipi, així com els que surten del Mas Mates pel carrer Collsacabra.

A banda del giratori, es pavimentarà la nova calçada resultant amb vials d'una amplada de 3,50 metres per carril, la renovació i incorporació de la nova senyalització vertical i horizontal i la instal·lació de dos nous punts de llum per completar l'enllumenat existent. A més, segons han informat, es reforçarà el ferm actualment deteriorat del tram de ronda de circumval·lació inclòs dins aquest àmbit, així com al carrer ?Puigsacalm i el de l'inici del carrer Collsacabra que dóna accés a la urbanització.