L'Ajuntament de Roses ha sol·licitat a l'Estat que enderroqui les antigues instal·lacions de la depuradora de marisc de la carretera del Far, just davant de mar. L'empresa la va tancar després que se'ls acabés la concessió i no hi hagués possibilitat de continuar-hi. S'està tramitant el projecte constructiu de noves instal·lacions al port. L'alcaldessa, Montserrat Mindan, constata que les velles instal·lacions en desús donen molt mala imatge.

"Hem demanat que ho tirin a terra perquè aquella no és la imatge que volem donar de Roses", diu Mindan. L'alcadessa ha explicat que després de tancar l'activitat perquè se'ls havia acabat la concessió "vam esperar un temps prudencial i abans de l'estiu vam començar els tràmits perquè s'enderroqui". S'han posat en contacte amb les diferents parts que, segons explica, no acabaven d'aclarir a qui correspondria treure les instal.lacions i finalment han optat per adreçar una petició a Costes, del Ministeri de Medi ?Ambient de qui encara no han rebut resposta. MIndan ha assenyalat que insistiran de nou en la petició.

Les construccions se situen just arran de mar, al final de la part rocosa del litoral després del port a la carretera del Far. Tot i que abans ja suposava un impacte visual, ara s'hi afegeix que es tracta d'instal.lacions abandonades en mal estat. Mindan assenyala que "dóna molt mala imatge des de mar" i per això "estem treballant perquè s'agilitzi perquè es tiri a terra".

Mentrestant, l'empresa continua els tràmits per poder continuar l'activitat en unes noves instal.lacions al port. L'alcadessa ha explicat que ja porten a terme una petita activitat però s'està acabant la tramitació pel projecte definitiu que des de de fa anys es projecta al port esportiu i s'ha hagut d'adaptar a les limitacions del pla especial del port. L'Ajuntament està treballant per poder atorgar la llicència ambiental.

L'empresa construirà les noves instal·lacions al costat de la ?planta de filetejat de peix fins al final del moll. S'està tramitant des del març el projecte bàsic "Centre d'expedició, comercialització en origen, transformació i envasat de peix i marisc, fresc i congelat". El juny de 2013 se'ls va demanar que el projecte s'actualitzés amb data posterior a l'aprovació definitiva del pla especial del port. El trasllat de la depuradora ha estat sobre la taula des de fa molts anys per la ubicació davant del litoral.