La confraria de Pescadors de Port de la Selva està treballant en un projecte per portar cistelles de peix i marisc a preu de llotja a tota la comarca. Serien caixes d'uns quatre quilos a gust del client. La mesura serviria per compensar el problema que tenen amb el preu al que han de vendre el peix perquè són la darrera llotja a vendre.

El patró major de la confraria, Manel Perelló, ho explicava en declaracions a Empordà Televisió. Constatava que volen equiparar el preu amb les altres llotges veïnes que venen primer. Els compradors coneixen els preus i això fa que els facin baixar quan arriba l'hora de comprar a la seva llotja. La nova iniciativa permetrà vendre'n a particulars a uns preus fixats per la Confraria. "El públic que vulgui comprar una cistella de peix només haurà de trucar", diu Perelló. Hauran de pagar un cost afegit pel transport, però assegura que continuarà sent més econòmic.

El sector està treballant per impulsar millores a totes les llotges, Dissabte es presentarà a Roses la primera part d'un estudi de l'evolució econòmica a totes les llotges gironines i marca un full de ruta a seguir per millorar la comercialització.

Pel president de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona, Antoni Abad, totes les iniciatives són positives però si treballen tots junts poden fer més força.