El Consell de Salut de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de l'Escala, que reuneix els alcaldes dels municipis afectats i representants dels diferents àmbits relacionats amb la salut, ha mostrat avui el seu rebuig al nou procés de licitació de la gestió de l'ABS, davant la possibilitat que una empresa amb ànim de lucre pugui acabar guanyant-lo. A més, s'ha acordat iniciar una recollida de signatures per demanar la paralització del procés i unes noves bases que "excloguin les empreses privades amb afany de lucre".

El document l'encapçala un contundent "En defensa d'una assistència primària de qualitat a l'ABS de l'Escala". El text afirma: "Davant l'inici d'un nou procediment de licitació de la gestió de l'assistència primària de l'Àrea Bàsica de Salut a l'Escala, els sotasignants volem manifestar el nostre rebuig a l'obertura d'un procediment que pot acabar amb la privatització del servei. No estem d'acord que l'ABS de l'Escala pugui caure en mans d'empreses privades que no tenen experiència en el sector. És per tot això que demanem que S´ANUL·LI EL PROCÉS DE LICITACIÓ i que es formulin unes noves bases que excloguin les empreses privades amb afany de lucre".

"El conjunt d'alcaldes hem aprovat per unanimitat expliciat aquest rebuix al procés, demanant que s'aturi i s'obri un diàleg amb l'administració i s'escolti la nostra veu", ha remarcat l'alcalde de l'Escala, Estanislau Puig, a l'acabament de la reunió del Consell de Salut de l'ABS de l'Escala. "Volem que el conseller escolti la veu del territori i li portarem les signatures que es recullin d'ara fins el 5 de desembre".