L'exregidor i expresident de la Unió Esportiva Figueres Manel Blasi Cufí va morir dilluns als 72 anys d'edat. Era carnisser de professió i havia tingut establiments a Figueres i, des de fa molt anys, tenia una parada al Mercat de Roses. La ceremònia religiosa es va celebrar ahir a la tarda a l'església parroquial de Roses.

Blasi va dirigir el club esportiu de la ciutat durant la temporada 1977-1978 substituïnt Antoni Pagés Surroca. Aleshores l'equip, que acabava de pujar de preferent, va estar a punt d'ascendir per primera vegada a la seva història a Segona B. Fins i tot, va acabar la lliga de Tercera en segon lloc empatant a punts amb el Gimnàstic. Només l'"average" desfavorable va impedir que juguessin. També aquell any van estar a punt d'eliminar el Racing de Santander (Primera Divisió) a la Copa però el partit es va resoldre amb una pròrroga al Sardinero. L'equip era aleshores entrenat pel tàndem Lluis Castanyer-Lluis Coll. Un cop acabada aquella temporada va deixar la presidència en mans d'Emili Bach, que ja n'era vicepresident a la seva junta.

La seva etapa com a regidor d'Aliança Popular (AP) a l'Ajuntament de Figueres es remunta entre els anys 1983 i 1991. Una etapa en la que va arribar a ser tinent d'alcalde de la mà de l'exalcalde, Marià Lorca. En aquest càrrec, recorda Lorca, es va fer càrrec de l'àrea de Serveis "amb una gran dedicació". De fet, l'exalcalde es va assabentar ahir mateix de la notícia, que va lamentar "profundament". "Era una persona de paraula i sempre que hi arribaves a un acord ell complia. No només vam establir una relació pel temps en què van estar junts a l'equip de Govern sinó que entre nosaltres sempre hi va haver una bonica relació d'amistat", va assegurar.

Blasi també va ser vicepresident provincial de la formació amb Jaume Veray com a president. La seva etapa com a regidor, però, va acabar l'any 19991 després d'una de les múltiples crisis internes dins de la formació política que s'acabaria convertint en el Partit Popular. El seu lloc el va acabar ocupant, José Luis Torres, que des de fa anys col·labora al Diari de Girona com a articulista.

Malgrat la seva vocació política i esportiva, ell era industrial carnisser. De fet, havia tingut carnisseries a Figueres i, des de fa molts anys, comptava amb una parada al mercat de Roses.