Artesania, música i gastronomia es poden trobar aquest cap de setmana a l'hotel rural Mas Falgarona d'Avinyonet de Puigventós, que es convertirà en un innovador mercat de Nadal que han organitzat un grup de dones de l'Empordà. Amb el nom de SomniD4, volen crear espais per vendre productes, la majoria de creació artesanal. L'espai es van estrenar ahir amb el Nadal Market Alt Empordà, que oferirà fins avui música en viu i una quarantena de parades.

Els actuals propietaris del mas, encerclat de paisatges empordanesos, el tenen actualment tancat i això ha permès que tant els espais interiors com exteriors es redecorin de Nadal i obrin les portes amb aquesta inciativa. El mercat l'han impulsat quatre dones que des de fa temps dediquen part del seu temps a les creacions artesanals treballant amb materials diversos com la fusta o la roba. Buscaven un espai on vendre els productes i han acabat organitzant una nova oferta de Nadal i la seva marca per als productes, SomniD4.

Una de les organitzadores, Marta Gibert, explica que buscaven alguna cosa diferent perquè per Nadal ja s'organitzen fires diverses. La ubicació els ha permès oferir una innovadora proposta a la qual s'han sumat molta gent. La majoria són empresaris artesans que ofereixen des de productes de regal fins a decoració, però també hi ha espai per a la gastronomia. Els visitants poden seure en algun dels espais de descans de la fira i degustar productes delicatessen o participar en un tast de gintònics. L'oferta està amenitzada amb música en viu. Si aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració del Mas Falgarona, té l'èxit que esperen les impulsores, la previsió és organitzar un altre mercat diferent la propera primavera.

Aquesta cap de setmana hi ha altres ofertes de mercat de Nadal. L'Escala i Figueres ofereixen les tradicionals parades amb amb elements nadalencs, des de tions a decoració dels arbres. A l'Escala, fins demà hi haurà una trentena de parades entre el carrer Maranges i la plaça Pequín, a més d'activitats gratuïtes. A Figueres es concentren a la part alta de la Rambla disset parades fins al 24 de desembre.