EL PP considera "inadmissible" que després d'anys de retard en posar-se en servei el centre penitenciari del Puig de les Basses de Figueres no disposi dels recursos necessaris. El partit presentarà una proposta de resolució al Parlament per demanar la dotació necessària de persona i l'obertura "immediata" de la unitat d'infermeria.

El grup considera que s'ha de garantir la seguretat dels interns i dels treballadors i el correcte funcionament del centre.

El president provincial del PP a Girona, Enric Millo, considera que "prou dificultats tenen aquests centres per la seva naturalesa com perquè des de l'administració dificultin encara més el seu dia a dia". En aquest sentit remarca que la falta de personal és "un risc per a reclusos i treballadors" i "un fre a la correcta i completa operativitat de les instal.lacions".

El PP fa aquestes peticions després que es donés a conèixer, tal com va publicar dimecres Diari de Girona la mort d'una reclusa per sobredosi i que un intern va calar foc a la cel.la. Els sindicats s'han queixat perquè consideren que la mort de la jove reclusa, de 29 anys, nacionalitat francesa i amb un fill, s'hagués pogut evitar si es disposés de servei mèdic presencials al centre les 24 hores. Des dels sindicats s'han queixat que hi ha manca de personal i reclamen que es cobreixin totes les places que hi ha pendents d'ocupar. Estan preocupats per la posada en servei dels mòduls per a menors. Pels sindicats, hi ha una manca preocupat de personal de vigilància i observació. Asseguren que la conseqüència de la falta de personal és que l'actual fucionariat pateix una situació d'estrès constant.