Busquen un home desaparegut des de fa dues setmanes a Castelló d'Empúries. Va dir a un amic que se n'anava d'acampada a la zona dels Aiguamolls de l'Empordà i dijous es va denunciar la seva desaparició als Mossos d'Esquadra. El desaparegut és Pau Isaac Peiris Sala, té 32 anys i és veí del mateix municipi. Pateix esquizofrènia i va sortir d'acampada amb bicicleta a la llera de la Muga el dia 25 de novembre.

En rebre la denúncia, la recerca es va començar dijous a la tarda i en aquell moment, es van trobar diversos objectes de l'home en una zona propera al Mas Bech de Castelló d'Empúries. En concret, una tenda i d'altres pertinences del noi que es trobaven a la llera del riu, on el noi hauria acampat. Cap rastre de la bicicleta.

Arran d'això, ahir el matí es va fer un desplegament d'efectius i es va muntar de nou un dispositiu de recerca que van pentinar per terra, aigua i aire les rodalies de Castelló d'Empúries, sobretot al voltant del riu i la seva desembocadura a Empuriabrava. Els efectius de rercerca es van desplaçar a zones properes als Aiguamolls, la Mugueta i també, al marge esquerra del riu. Malgrat els esforços dels Bombres, Mossos d'Esquadra, Policia Local, Agents Rurals, Creu Roja i voluntaris, no va haver-hi cap resultat positiu. Els Bombers s'hi van desplaçar amb dotze dotacions, helicòpters, els Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) d'Olot, la unitat subaquàtica, la canina, entre altres.

La desaparició de Peiris coincideix amb el gran temporal de llevant que va afectar sobretot l'Alt Empordà ara fa dues setmanes i no es descarta que tingués algun tipus d'accident i anés a parar dins del riu. La Muga va viure un fort creixement del cabal a causa de les fortes pluges, que van causar moltes inundacions a la comarca.

Avui el matí es preveu reprendre la recerca.