El PSC sospita que el govern de Figueres no té intenció de cobrar el cànon acordat amb l'escola Montessori, a qui es va cedir terreny públic. Tot i que al darrer ple el regidor d'Hisenda, Manel Toro, va assegurar que està al pressupost i que al març es girarà el primer rebut de 42.553 euros, el regidor, Pere Casellas, insisteix que en què "no es vol cobrar un cànon a una empresa privada quan està aprovat pel ple". Presentarà al.legacions.

La institució ha de pagar dos milions d'euros fraccionat per anys. El període de carència acaba el gener del 2015, segons el PSC per començar a pagar i el partit assegura que no s'hap revist al pressupost. De det, al darrer ple Casellas així ho va exposar i va exigir que s'inclogui. Els diners haurien de revertir a les escoles i instituts de la ciutat. Fins i tot ha enviat una carta als directors dels centres instant-los a reclamar el que els pertoca.

El regidor d'Hisenda va respondre que està inclòs al pressupost encara que no hi figuri com a cànon del Montessori. Va afegir que "al març de 2015 -quan deia que vencia- s'emetrà un rebut i es passarà".