L'Obra Social La Caixa i l'associació Comerç Figueres han iniciat la campanya solidària que busca impulsar el comerç local a través de la Targeta Comerç Empordà així com ajudar a les entitats dedicades a projectes socials. Per això, des d'ahir i fins al proper 31 de gener de 2015 es destinarà un euro de cada compra efectuada amb aquest dispositiu als projectes de set associacions de la ciutat. El president de l'entitat, Jordi Rotllan, diu que l'any passat es van arribar a recaptar uns 12.000 euros i que esperen igualar la xifra en aquesta nova edició.

Ajudar les entitats que en aquests moments estan fent tasques que correspondrien a les administracions i, alhora, fomentar les compres de Nadal als establiments associats. Aquest és el principal objectiu de la iniciativa, que es duu a terme des de fa alguns anys. A l'edició passada es van recollir més de 10.000 euros que es van destinar a diferents associacions. Enguany, les beneficiàries seran la Fundació Altem, Cor Fi, la de Malalts d'Alzheimer, la Creu Roja, Càritas, l'Associació contra el Càncer (AECC) i l'associació El Dofí. Per cada compra que ?s'efectuï amb la targeta de Comerç ?vinculada a l'entitat bancària, aquesta destinarà un euro "social".

Aquesta no és l'única iniciativa solidària que es realitza a la ciutat durant aquests dies de festes de Nadal. Per segon any consecutiu, Figueres ha instal·lat un tió "solidari" a la plaça de l'Ajuntament. El gran tronc, de sis metres de llarg i dos i mig d'alçada, és un dels principals atractius de l'espai, on petits i grans es fan fotos. Els vistants podran "engreixar-lo" fins a la una del migdia de dia 24 i a les sis es se'l farà "cagar". La particularitat és que els productes que es recullin es destinaran a les famílies més necessitades de la ciutat i la comarca. La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament, va permetre recaptar l'any passat prop d'una tona d'aliments.