El dissenyador Custo Dalmau i la marca Parfois han estrenat botiga a l'espai del Gran Jonquera Outlet & Shoping, que amb l'obertura dels dos negocis se situa al 100% i i amb una xifra milionària de clients. Estan pendents de tancar un balanç a final d'any però l'actual els situa en 5,5 milions en un any. El centre ha ampliat recentment l'espai d'estacionament i és considerat un dels destins comercials de referència de la clientela nord-catalana. Dóna feina a més de 400 persones de forma directa.

La Generalitat va autoritzar el projecte fa sis anys en un moment en què l'economia patia una forta crisi. El grup Escudero va decidir invertir en aquest espai, que generava dubtes, però que abans de tancar els dos anys de funcionament manté un ritme constant de creixement.

Benetton, Punto Roma, Bóboli, Calzedonia, Intimissimi o Guess són algunes de les prestigioses marques que han obert un negoci a les portes fronteres. Als 50.000 metres quadrats de superfície comercial s'hi ha sumat el prestigiós dissenyador de moda Custo Dalmau, que el 18 de desembre hi va obrir amb una desfilada StreetCatwalk i una promoció especial d'un 60% de descompte.

L'obertura d'aquest establiment, juntament amb Parfois, consoliden el projecte, que ha permès ubicar a l'entrada de la Jonquera més d'una cinquantena de botigues de moda i complements, però també restaurants, cafeteries, perruqueria, parafarmàcia, un supermercat, espais d'oci infantil i fins i tot un cinema 5D.

La majoria de la clientela, un 60% aproximadament, segons les fonts de l'empresa, provenen de la Catalunya Nord, però hi ha una part important que arriba del sud i que ha crescut molt des de la seva obertura. El centre, amb una àmplia oferta i amb un producte outlet, atrau cada vegada un nombre més alt de compradors.

Un miler de menús al dia

Les xifres que faciliten els avalen. Als 5,5 milions de visitants en només un any s'hi suma els més de 400 treballadors directes, un nombre que s'ha anat incrementant a mesura que s'ha omplert l'espai comercial. Una altra dada rellevant és el miler de menús diaris que serveix el bufet lliure, on es poden veure diàriament llargues cues. Per la Jonquera, el centre suposa un negoci important per a l'economia. L'alcaldessa, Sònia Martínez, remarca que dóna feina no només a gent de la població, sinó de tota la comarca. A més, apunta que "representa també un pol d'atracció de turistes que ens visiten de tot l'Empordà" perquè "no només és visitat per francesos sinó per molta gent de les comarques gironines". Un dels motius és l'obertura els comerços els diumenges i festius.

A les comarques gironines l'altre gran centre comercial de referència en aquets moments se situa a Salt, l'Espai Gironès, tot i que amb una oferta diferent. El centre de la Jonquera preveu una ampliació en un futur no gaire llunyà.