Endesa ha protegit dues línies que creuen el Parc Natural dels Aiguamolls per evitar que les aus com les cigonyes o els rossinyols que hi transiten o hi habiten puguin electrocutar-se. Una tercera línia on ha actuat la companyia se situa a Cantallops.

Les aus solen reposar a les torres elèctriques i en emprendre el vol, en estendre les ales, és habitual que puguin morir electrocutades. Per reduir aquest risc, la companyia ha portat a terme una actuació a les tres línies de mitjana tensió a 25kV a l'Alt Empordà, a Castelló d'Empúries i Cantallops. Les proteccions són fundes aïllants que se situen en els aïlladors, grapes d'amarrament i altres punts de les torres. L'any passat la ?com?panyia ja va soterrar 1.524 metres de línies que creuaven una reserva integral. I des de fa anys porta a terme actuacions diverses per afavorir la cria d'aus com el gaig blau que compta amb caixes nius en torres, i per evitar els danys que causen les línies en impactar-hi les aus o en descansar-hi.

A banda de la protecció per a les aus, es millorarà el servei elèctric als clients de l'Armentera, Cabanes, Capmany, Cantallops, Castelló d'Empúries, Espolla, el Far d'Empordà, Fortià, Llers, Masarac, Peralada, Rabós d'Empordà, Riumors, Sant Climent Sescebes i Sant Pere Pescador.