El consell escolar de l'Escola d'Idiomes del Centre de Formació Integrat de Figueres ha denunciat que des que es va produir el fort aiguat fa dos mesos l'ascensor està avariat. Aquesta situació provoca, asseguren, que almenys tres persones amb mobilitat reduïda (una de les quals va amb cadira de rodes) no puguin assistir a classes perquè es realitzen al primer pis. El fort temporal va inundar el soterrani de l'edifici i va afectar aquesta infraestructura. Des de l'equip de Govern de CiU asseguren que "s'hi està treballant" i que la previsió és que aquesta mateixa setmana hi acudeixi un tècnic d'ascensors. Fonts municipals argumenten que no s'hi ha pogut actuar abans perquè encara hi havia aigua i que s'ha hagut d'esperar que s'acabés d'assecar per garantir la seguretat.

L'edifici municipal es va construir l'any 2011 i compta amb una superfície de més de 1.500 metres quadrats a la zona del Recinte Firal. Té una planta baixa on hi ha la biblioteca, despatxos, recepció i sala de reunions mentre que al primer pis s'hi troben les nou aules, així com una d'informàtica on es fan les classes de l'Escola d'Idiomes, que fins aleshores s'havien realitzat a la seu de la Fundació Clerch i Nicolau, al carrer Nou. El tram que va patir inundacions va ser el soterrani, que s'utilitza com a magatzem, zona d'"office" i descans. Des de l'Ajuntament han explicat que, a més, es va filtrar aigua pel subsòl i això va provocar-hi importants desperfectes tot i que les classes s'hi han seguit desenvolupant amb normalitat.

El problema que ara han denunciat els membres del consell escolar és que l'ascensor es va ?espatllar a conseqüència de l'entrada d'aigua. "Era a la planta de sota i li va entrar aigua. A les classes hi ve una noia que va amb cadira de rodes i dues més tenen dificultats per poder pujar les escales que condueixen al pis de dalt, on hi ha les aules", explica una de les seves membres, Maria Prat. "Ens vam reunir i vam decidir donar marge a l'Ajuntament però ja han passat dos mesos i encara no s'ha arreglat", critiquen. Des de l'Ajuntament, en canvi, asseguren que no s'ha descuidat el tema i que "s'hi està a sobre". En aquest sentit, diuen que fins fa poc encara hi havia aigua i que no s'hi podia actuar perquè s'hagués fet malbé tot el sistema elèctric. "La previsió és que aquesta mateixa setmana un tècnic d'ascensors hi vagi per poder solucionar-ho al més aviat possible", insisteixen.

Tot i que la prioritat municipal és en aquests moments les reparació de l'esvoranc de la Rambla i tot els recursos hi estan centrats, hi ha altres equipaments que van patir desperfectes a causa del fort temporal d'aigua. El cementiri i diverses escoles es van veure afectades. A més, al centre Salvador Dalí la tramuntana que va fer després del temporal va fer caure un mur perimetral. La situació ha estat motiu de crítica a través de les xarxes socials, on alguns afectats han denunciat -en clara referència a la Rambla- que "hi ha forats de primera i de segona". L'Ajuntament, però, preveu actuar-hi properament. De fet, els desperfectes sumen una important despesa econòmica. Es preveu que només la reparació de la Rambla ja s'emportarà uns 450.000 euros. L'equip de Govern, que tot justa acaba d'aprovar definitivament el pressup0st, espera que Estat i Generalitat s'hi impliquin per poder-hi fer front, tal com va assegurar la setmana passada l'alcaldessa, Marta Felip.