L'aparcament en concessió del Passeig Nou de Figueres va reobrir portes ahir al matí després de dos mesos tancat per les inundacions que va patir durant el temporal de finals de novembre. L'Ajuntament ha autoritzat la companyia després que s'hi fessin les actuacions per garantir la seguretat que se li van requerir. Entre elles, hi ha pujar el nivell de la rampa d'accés, arreglar l'ascensor i posar comportes que s'activin en cas de pluja per impedir l'entrada d'aigua. Fonts municipals han explicat que, de moment, funcionarà amb un sistema manual però que l'empresa, Empark, ja està treballant en un d'automàtic i definitiu. D'altra banda, les obres a l'esvoranc de la Rambla avancen amb gran part de la volta reconstruïda.

L'aiguat, que va inundar la segona planta de la infraestructura i va deixar una desena de cotxes inutilitzats, va posar de manifest algunes deficiències a l'espai. L'aparcament, un dels projectes de mandat de CiU, està en concessió i va servir per impulsar la reforma del passeig Nou, que hi ha just a sobre.

El cas el va destapar una parella que, l'endemà dels fets, va quedar atrapada a l'ascensor sense que ningú els ajudés ni els advertís dels perills.

L'alcaldessa, Marta Felip, va arribar a parlar de "negligència" i va assegurar que l'aparcament no podria tornar a obrir fins que garantís completament la seguretat tant dels vehicles com dels usuaris. Ahir, els serveis tècnics municipals van acreditar que s'havien fet les intervencions corresponents i, per tant, podria tornar a funcionar amb normalitat. En aquest sentit, des de l'Ajuntament asseguren que s'ha millorat la rampa, arreglat l'ascensor i instal·lat unes comportes manuals per a la pluja.

D'altra banda, les obres de reparació de l'esvoranc de la Rambla avancen. Ja s'ha cobert de formiga la part de volta reconstruïda i, segons fonts municipals, s'està treballant per a fer la resta de mur i la cabina d'accés (registre) per a quan el forat estigui completament tapat.