La Basílica de Santa Maria de Castelló d'Empúries acollirà demà l'acte de consagració de l'altar major, una celebració que és d'origen medieval. El motiu de la consagració és que fa unes dècades es va canviar d'ubicació però no es va tornar a consagrar. A més, es presentarà el quadre de Toni Cassany que presidirà una capella lateral.

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, participarà en l'acte de consgració que començarà a les once del matí amb sardanes a la plaça dels Homes. La part religiosa serà a continuació, a les dotze, amb la missa solemne i la consgració. La primera vegada que es va consagrar l'alta va ser fa 700 anys. S'aprofitarà per commemorar els 500 anys del naixement del Beat Maurici, fill de la vila de l'Alt Empordà i patró dels tintorers.

Pel que fa a la pintura, l'artista gironí ha creat L'espera del fill pròdig, un quadre de 240x160 que es penjarà a 40 centímetres per sobre del terra a una de les capelles laterals. Toni Cassany argumenta que ha escollit el tema perquè "el quadre s'havia d'ubicar en una capella lateral on hi ha un confessionari i crec que el perdó de Déu és adient per representar l'escena del pare disposat a perdonar tots els mals causats pel seu fill".

La celebració organitzada a la Basílica de Castelló d'Empúries comptarà amb altres actes paral·lels més populars com la presentació de la nova temporada castellera de la Colla Castellera Vailets de l'Empordà i un dinar popular.