Els agents de duanes de Perpinyà han exampat un camioner que pretenia anar cap a Itàlia amb 310 quilos d'haixix camuflat entre palets de fertilitzant i caixes de cartró. El valor de la droga comissada és d'uns 1,9 milions d'euros al mercat negre. El comís de droga el van fer els agents francesos del Pertús, quan estaven fent un control a l'autopista A-9 durant el dimecres a la nit.

El vehicle provenia d'Espanya i els policies duaners van demanar al camioner els papers i quan els va veure es va posar molt nerviós. D'entrada li van fer un control documental sobre el transport de diversos productes fertilitzats i envasos de cartró. A causa de l'aparent nerviosisme del conductor, els policies van decidir escorcollar tota la mercaderia. A la part inferior del vehicle i van trobar amb sopresa, diversos fardells, un tipus d'embolcall típic per transportar el haixix. Estava ocult sota les caixes buides de cartró.

En total, la policia duanera francesa va localitzar un total de 10 fardells, cadascun contenia més de 30 quilos d'haixix.

Arran de la descoberta, el conductor del vehicle, un home de 45 anys i de nacionalitat espanyola, va ser lliurat al Servei Regional de Policia Judicial de Perpinyà. En breu haurà de declarar davant del jutge pels fets.