La Policia Local de Castelló d'Empúries posarà en servei un sistema que permetrà avisar-los d'una emergència a través d'una aplicació de mòbil. Està pensat per a comerços i masos aïllats, tot i que ho podrà demanar qualsevol ciutadà. Al telèfon hi haurà un botó vermell que en prémer-lo es donarà l'avís a la policia.El regidor de Seguretat, Joan Puerto, destaca l'efectivitat del sistema, que dóna més seguretat al ciutadà.

Es tracta d'un sistema d'alarma silenciosa que s'instal·la als telèfons mòbils intel·ligents (Smartphones) amb sistema operatiu Android i que està sincronitzat amb l'actual programa de gestió policial "DRAG", que utilitza la Policia Local de Castelló. L'eina no tindrà cap cost econòmic ni per a l'Ajuntament ni per als usuaris i usuàries del servei, remarca Puerto, que afegeix que és molt fàcil d'utilitzar.

Amb un únic toc a la pantalla tàctil del telèfon mòbil, una persona que prèviament s'hagi donat d'alta al servei podrà avisar la Policia Local d'una situació d'emergència. L'alerta arriba immediatament a les dependències policials i s'activa una dotació policial perquè es desplaci al lloc on està ubicada la botiga o l'habitatge. La policia registra la incidència al lloc on està registrat, no al punt on es trobi la persona. Segons l'Ajuntament, les claus del nou sistema radiquen en la seva discreció i la simplicitat del seu ús, que fan que la comunicació d'un incident sigui immediata, estalviant el temps que suposa realitzar una trucada telefònica convencional.

Per tal de poder fer ús de l'aplicació s'haurà de sol·licitar l'alta al servei "Botó Vermell" a través d'un formulari que s'habilitarà properament al web municipal. Un cop rebuda l'alta, la patrulla de barri visitarà el comerç o masia per tal de realitzar una verificació física de les dades i el comerciant signarà les condicions d'ús del servei, expliquen. Així mateix, els agents de la Policia Local explicaran a la persona interessada el detall del funcionament del servei i es realitzarà una prova per tal d'assegurar-se que funciona correctament. L'objectiu és que aquest sistema d'alarma estigui plenament operatiu abans de Setmana Santa d'enguany.

El regidor de Seguretat posa de manifest que actualment només cinc poblacions tenen en funcionament el servei però cap a les comarques gironines. Per Puerto, la mesura millorarà la tasca de la policia. Una altra de les mesures previstes properament és instal·lar càmeres de vigilància en punts estratègics.