Uns 120 estudiants, entre els quals hi havia per primera vegada alumnes d'ESO, van participar ahir en la 4a edició del "Dissabte Transfronterer de les Matemàtiques a l'Alt Empordà" que es va celebrar a Figueres. La jornada, que fins ara anava dirigida només a alumnes de primer i segon de batxillerat, es va ampliar en aquesta edició a estudiants de quart curs d'ESO, que van poder intervenir en una activitat relacionada amb l'estimació de magnituds i la mesura. Els participants provenien de setze centres de secundària de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès i la Catalunya Nord.

Per la seva banda, els alumnes dels dos cursos de batxillerat van participar en una xerrada-col·loqui i un taller-concurs centrats en diversos temes: "les matemàtiques de l'art digital", "nusos i altres embolics matemàtics" i "les matemàtiques de la imatge".

Els guanyadors d'aquestes activitats van ser els alumnes de l'IES Jaume Vicens Vives de Girona, l'IES Cap Norfeu de Roses i l'IES Alexandre Deulofeu de Figueres, els quals seran convidats al Fòrum Impulsa 2015 que celebrarà la Fundació Princesa de Girona els propers 25 i 26 de juny. A més a més, també rebran com a obsequi una tauleta.

La trobada, organitzada per la Fundació Princesa de Girona, la Fundació Ferran Sunyer i Bala?guer i l'Ajuntament de Figueres, s'ha organitzat amb l'objectiu d'acostar els joves a les matemàtiques i mostrar-los la importància que aquestes tenen en el món actual.