La Generalitat s'ha decidit després de mesos d'espera per posar el nom d'embassament de ?Darnius Boadella al pantà que per error es va denominar de Boadella. Això no deixa contents l'Ajuntament de Darnius, que fa unes setmanes ja va dir que interposaria un recurs contenciós.

El Consell Executiu de la Generalitat ha aprovat adoptar aquesta denominació per a l'embassament del riu la Muga, a l'Alt Empordà, que especifica que està situat als termes de Maçanet de Cabrenys, Sant Llorenç de la Muga, Terrades i, majoritàriament, dins del terme de Darnius.

D'ara en endavant, la denominació servirà de referència per a l'edició de cartografia, retolació, guies i altres publicacions i productes informatius.

L'alcalde de Darnius, Eduard Payrà, amb qui ahir va ser impossible contactar, sempre ha defensat que s'hauria d'haver respectat la decisió de la Comissimió de Toponímia. Volen que el pantà es digui de Darnius perquè així ho va acceptar la comissió a petició de l'Ajuntament i no accepten mantenir el terme de Boadella encara que sigui darrere el de Darnius.

Per part de la Generalitat han recordat que l'article 18.3 de la Llei de política lingüística estableix que correspon a l'Executiu l'aprovació de tota mena de topònims, llevat de vies urbanes i nuclis de població, que correspon als ajuntaments. I afegeixen que la Comissió de Toponímia és l'òrgan d'assessorament, consulta i proposta en relació amb la fixació oficial dels topònims de Catalunya.

Darnius intenta des de fa anys que s'esmeni un error que es va cometre amb el nom perquè inicialment es preveia situat el pantà en terme de Boadella. Va aconseguir el vistiplau de la comissió i ara ho defensarà als tribunals.