El Consell Comarcal ha aprovat un conveni de col·laboració amb Càritas Diocesana de Girona per al manteniment del Centre de Distribució d'Aliments de Figueres atorgant-li una subvenció de 10.000 euros. D'altra banda, la institució també s'ha compromès a gestionar una aportació d'una ajuda en aliments en espècie per valor de 15.000 euros, procedents de donatius amb productes i d'altres subministraments arribats des de diferents estaments.

El centre (CDA) ofereix ajuda a les famílies sense recursos de Figueres i de part de la comarca amb l'objectiu de garantir-los l'alimentació. El conveni, ratificat al darrer ple del Consell, té com a objectiu contribuir al manteniment de l'espai i a la compra d'aliments. Per això, l'ens hi ha delegat un tècnic de l'àrea de Benestar per fer d'enllaç amb Càritas i participar en les reunions de la comissió tècnica de seguiment del CDA. L'entitat diocesana, en canvi, és l'encarregada de gestionar el centre fent el control d'estocs, la compra d'aliments, les campanyes de difusió i informació i la coordinació dels voluntaris que tenen cura de l'activitat, entre altres actuacions.

L'equipament va obrir portes el novembre de 2010 amb el suport de l'Ajuntament de Figueres, el Consell i la Creu Roja. Amb aquesta unificació es va aconseguir atendre les famílies derivades pels Serveis Socials a través d'un llistat únic d'usuaris evitant duplicitats. El centre permet intercanviar de forma quinzenal els punts que se'ls atorguen per productes d'alimentació bàsica.