L'Ajuntament de Roses ha reparat prop de tres mil desperfectes detectats a la via pública durant el 2014. La majoria fan referència a aspectes relacionats amb la neteja viària, desperfectes en el mobiliari urbà, residus i abocaments, pavimentació, incidències d'enllumenat i equipaments municipals.

El programa de Gestió d'Incidències i Encarrècs (GIE) impulsat per l'Ajuntament per detectar i solucionar els desperfectes i reparacions necessàries a l'espai públic és a través del qual han rebut les incidències. En total hi ha hagut 2823 incidències resoltes de les 2917 actuacions sol.licitade, tant pels veïns com pels propis serveis municipals.

El programa permet conèixer en temps reals les incidències, on es localitzen, si s'han resolt, quin servei les ha erealizat i de quina manera. A més, deixa constància de cada una de les actuacions, imatges i textos per poder millorar actuacions futures.

La major part de les incidències les detecta el propi ajuntament a través de la seva organització. Pel que fa a la seva resolució, s'ha superat el 96% d'incidències resoltes. L'Ajuntament valora que les dades indiquen que s'ha millorat l'índex de resolució respecte el 2013 en un 1%.