Darnius es va convertir el 2014 en el municipi de l'Alt Empordà amb més queixes al síndic de greuges. Fins a 137 intervencions de les més de 150 que es van presentar corresponen a peticions perquè Rafael Ribó, actual defensor del ciutadà a Catalunya, intervingui en el canvi de nom del pantà de Boadella. De les queixes de Darnius, els altres dos temes principals són la infància i urbanisme. Les queixes i iniciatives de Darnius davant el síndic de greuges superen fins i tot a Figueres, que en va registrar poc més d'un centenar.

El nom oficial de l'embassament de la Muga va ser el pantà de Boadella, fins que la Comissió de Toponímia de la Generalitat de Catalunya va decidir de canviar-lo, el 9 de gener de 2014, donant la raó a la petició en aquest sentit de l'ajuntament de Darnius. A principis d'aquesta mateixa setmana, el govern català Generalitat va aprovar la denominació "embassament de Darnius-Boadella". La major part de la seva superfície s'inclou dins del terme de Darnius.

Des de la seva inauguració el 1969 fins a l'any passat es donava el nom oficial d'embassament de Boadella, ja que es tractava del municipi més afectat en cas que les preses s'obrissin. Tanmateix, dos terços de la làmina d'aigua ocupen terme de Darnius mentre Boadella no té ni un metre.

Per altra part, des de l'Ajuntament de Darnius, amb la col·laboració del tresorer del CN Darnius, Pere Perxés, s'està preparant una exposició reivindicativa, pel tema del nom de l'Embassament de Darnius. L'exposició s'inaugurarà el pròxim 28 de març, segons va anunciar ahir l'Ajuntament. A més es planteja fer una xerrada-col·loqui-taula rodona amb periodistes, que han estat seguint el tema del canvi de nom.