L'acusat de colpejar un home amb una barra de ferro i passar-li per sobre el cap amb una camioneta el 4 d'agost del 2010 ha quedat en llibertat. El jurat popular ha conclòs que Baltasar Sánchez Rey va engegar el vehicle i va atropellar la víctima sense saber que havia quedat, inconscient, en la trajectòria de la roda. L'han declarat culpable d'un homicidi per imprudència greu i un delicte de lesions.

Baltasar Sánchez Rey s'enfrontava a una condemna de 20 anys de presó per assassinat. Finalment, el jurat popular ha donat plena credibilitat a la versió de l'acusat i només l'ha declarat culpable d'un homicidi imprudent i d'un delicte de lesions. El motiu és que creuen que l'agressió va ser tan ràpida que hi ha "dubtes raonables" sobre si era conscient que podia atropellar la víctima i, per tant, matar-la.

Les acusacions van demanar que el condemnin a la pena màxima de 7 anys de presó, mentre la defensa ha sol·licitat la mínima d'1 any i mig i va recordar que havia passat tres anys a presó. La magistrada va acceptar la petició de la defensa i va resoldre que surti de la presó.

Els fets van passar el 4 d'agost del 2010 a la rotonda de Vilatenim quan tots dos circulaven amb un vehicle i van tenir una disputa de trànsit. Van baixar del vehicle i durant la discussió Sánchez Rey va colpejar la víctima amb una barra de ferro, aquesta va caure a terra i posteriorment va morir en ser atropellada per la furgoneta que conduïa. Les acusacions demanaven 20 anys de presó.

Un violador reincident

Sánchez Rey és un delinqüent amb un llarg historial criminal. L'any 1993, l'Audiència de Girona el va condemnar a 44 anys de presó per haver violat i atracat una turista holandesa quan feia autoestop. La sentència va declarar provat que la tarda del 18 d'agost del 1992, Sánchez Rey juntament amb un altre home va recollir la víctima quan feia autoestop a la carretera de Figueres a Olot. Després, la van portar a una zona boscosa on la van violar en repetides ocasions i li van robar diners i una targeta de crèdit.